Украинският  президент и съпругата му Олена позираха за известното модно списание Vogue, ход, който получи негативни отзиви

Володимир Зеленски и съпругата му, първата дама Олена позираха за корицата на списание Vogue, където  двойката обсъжда своя почти две десетилетия брак и времето, прекарано без децата си. Наложи се да бъдат разделени заради продължаващата руска инвазия в страната. 

И президентът, и първата дама разговаряха с екипа на Vogue в Киев в лично интервю. Войната в Украйна продължава повече от 150 дни и отне живота на хиляди хора.

Скочиха на Зеленски и Олена, че снимат фотосесия  по време на войната (Вижте как ги попиляха - Снимки)

„Докато войната в Украйна навлезе в критична нова фаза, първата дама на страната, Олена Зеленска, се превърна в ключов играч – стана дипломат и лице на емоционална жертва на своята нация“, публикува Vogue в своя акаунт в Instagram.

Олена Зеленски е дългогодишен комедиен сценарист, тя бе в сянката на спруга си, който от актьор, се превърна в политик, украинския президент Володимир Зеленски.

Олена и Володимир направиха снимки за поредния  брой на модното издание "Vogue" и споделиха историята на живота си.

Фоторедакцията и цялата история около двойката Зеленски предизвикаха негативни  реакции сред  обществеността. Едва ли сега е подходящия момент за подобна проява и критикуват двойката, че позира за списание в момент, когато страната им е опустошена от война.

Коментарите са много, а в социалните мрежи украинският президент е обвинен, че се забавлява, докато други умират и губят домовете си за родината.

„Има ли  някой друг световен лидер да си прави модни фотосесии по време на нашествие и война?“, „Какво значи това и кой смята, че това е добра идея?“, „Все още не е станала Мелания“, „Странно поведение“, „ Хиляди са невинните жени и мъже, които  бягат и мрат. Хиляди войници на Украйна са жертви, много градове и цели  общности са заличени. Но ние си правим фотосесия за модния Vogue“, са само някои от унищожителните коментари.

Източник: mkd.mk