Документи показват, че здравният министър най-вероятно е в брутален конфликт на интереси, докато едновременно заема 2 поста, които са несъвместими според действащата нормативна уредба.

В декларация за противодействие на корупцията, която министърът лично е попълнил и е входирал  посочва, че не заема друга държавна длъжност към този момент.

Оказва се, че нея министър Меджидиев заема поста на председател на Столичния лекарски съюз. Заемането на 2-те длъжности едновременно според експерти е грубо показване на закона и кодексите, регулиращи конфликтите на интереси и борещи се с корупционните практики.

За момента няма официален отговор от министъра по скандала, а също така се очаква и задействането от страна на органите, за да бъде установено има ли и какво е нарушението.

Д-р Меджидиев е роден през 1968-ма и е завършил висшето си образование през 1994-та във Висшия медицински институт в София. Специалист е по УНГ, бронхология според регистрацията му в известен здравен портал.

В официалната страница на уебсайта на правителството се посочва, че той е член на Български лекарски съюз, а от 2018-та година е председател на УС на Столичната колегия към БЛС.

Заема поста служебен министър от 2-ри август 2022-ра година.

Становище по случая все още няма и от БЛС.

Източник: afera.bg

СКАНДАЛНО: ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР ОТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО В СЕРИОЗЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ!

СКАНДАЛНО: ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР ОТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО В СЕРИОЗЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ! - Снимка 2