Миналата събота на свечеряване столичните Централни гробища заприличали на декор от истински филм на ужасите като заслугата за това е на скандалния отец Гелеменов. Той практикувал екзорсизъм в траурния парк по залез слънце, след като опечалените вече се били прибрали по домовете си.

 

73-годишният свещеник вадил демон от обладано дете на видима възраст около 10 години. Заедно с детето бил и мъж, който най-вероятно бил бащата на детето. Сложил ръка на челото на приседналото дете, попът изричал заклинания на висок глас. Внезапно тялото на момчето се разтресло, а от устата му започнал да излиза гъст дим, съпроводен с дълъг крясък – очевидно злият дух отлитал от гостоприемника си. Очевидец разкрива, че ритуалът е бил проведен в рамките на около 15 минути, при това пред гробищния храм.

 

Скандалният отец Гелеменов практикува екзорсизъм насред Централните софийски гробища

Така и не става ясно кой е дал права на отеца да гони зли духове от хора, още повече деца и то насред гробищата. Би трябвало гробищният парк да се охранява и подобни ритуали да са забранени, но в последните години Гелеменов служи в църквата на софийските гробища и опява голяма част от покойниците. Освен това предлага и странните си екзорсистки ритуали, чиято цена е между 40 и 100 лева.

 

В неотдавнашно интервю той сподели, че опява средно по 12 души дневно. По негови наблюдения в България си заминават между 700 и 1000 души дневно, но не всички те са съпроводени от свещеник, като според него причината за това, е немотията.

Той е категоричен, че задължително трябва да се вика свещеник, без значение дали човекът е богат или беден, както и дали приживе е бил християнин или не.

Източник: Уикенд