Уличен в корупция полицай, напуснал МВР след ужасяващ скандал, се завръща като началник в отдел „Пътна полиция“ към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) с една-едничка цел – да възроди схемите за милиони, разкрива униформен източник, отвратен от случващото се в системата.

Скандал! Пробит полицай върнат в КАТ, Мартин Цурински пуска схема с регистрация на камиони?

Златко Златанов разкри дивашката корупция в КАТ и вече е неудобен за пробитите МВР шефове

По времето на министър Бойко Рашков топ ченгето Златко Златанов, тогава началник сектор регистрация в отдел „Пътна полиция“ в ГДНП, разкри крупна схема за пререгистрация на товарни автомобили в специални. Оказа се, че в рамките на една година по криминале начин са пререгистрирани над 250 товарни автомобил, при това без никакви документи.

Главните действащи лица в схемата са доказаният рушветчия главен инспектор Ален Миялков и тогавашният началник отдел „Пътна полиция“ в СДВР комисар Мартин Цурински.

След разкритията пробитият Миялков се покрива и излиза в болнични, а комисар Цурински, знаейки какви ги е надробил, бързо-бързо напуска системата на МВР.

Скандалът е огромен, държавата е ощетена с над 600 000 лв., припомни униформеният източник.

Обаче… Нещо немислимо за правова държава се случва преди 2 месеца – корумпираният Младен Цурински изненадващо е върнат в МВР като кадровик към СДВР!

За да се възстанови схемата продажни началници бутат Цурински да стане заместник-началник отдел „Пътна полиция“ съм Столичната дирекция на вътрешните работи, а Златко Златанов, който разкри схемата за ощетяване на държавата, е привикам в СДВР при зам. директор и е принуждаван да пише рапорт за напускане на зам.-директорското място в КАТ и дори изцяло да излезе от системата на МВР, за да не пречи на далаверата за милиони на милиционерите Цурински и Миялков.

Целта е само една – да се възстанови схемата за незаконно регистриране на автомобили под контрола на Мартин Цурински и да се дават крупни суми нагоре по веригата, категоричен е информаторът.

Източник: narod.bg