Оказва се, че новините за олиото не са никак добри, откъдето и да ги погледне човек – като започнем от цената и стигнем до качеството му, а сега се оказа и радиационно.

Икономистът от БАН доц. Огнян Боюклиев разкри, че не трябва да забравяме, че слънчогледът, от който се произвежда олиото идва от радиоактивни райони в Украйна. Въпреки, че по всяка вероятност си купуваме олио, гарнирано с радиация, на всичкото отгоре се очаква и ново повишение на цената му.

При това новото поскъпване няма да е никак малко и да остане незабелязано. Доц. Боюклиев прогнозира, че цената му ще скочи с около 50%. Очаква се ново поскъпване и при захарта. 
Икономистът споделя, че при кризи винаги се стига до намаляване на качеството и грамажа и тази няма да напрани изключение.

Единствената добра новина е, че не ни очаква тотален глад като в Африка. В този ред на мисли доц. Боюклиев е категоричен, че Европа се е спасила.
За никого обаче не е тайна, че храната в страната ни е некачествена. В този ред на мисли специалистът посочи, че ще увредим сериозно генофонда. Фактът, че внасяме около 80% от плодовете и зеленчуците в страната ни, е истинско престъпление, категоричен е той.
Източник: blitz.bg

Скандал! Не стига, че олиото е скъпо, ами се оказа "гарнирано" с радиация