Докато един от най-колоритните и скандални кандидати за кмет на Пазарджик - футболния и месарски бос Иван Папазов върти изборна пропаганда, от Националната агенция за приходите дадоха на частен съдебен изпълнител свинарниците му в селата Априлци и Сбор, на територията на общината, в която той се гласи да кметува. Това видя медията ни в аграрния сайт “Земеделец.бг”.

 

На тезгяха са сложени обширни парцели и построените в тях десетки сгради, включително собствена електроцентрала. Става дума за основната производствена база на притежавания от него скандален завод „Свиком“ АД, а преди това за публична продан бяха обявени цялото оборудване на фермата, както и складова база на фирмата в село Варвара. Началната цена е 2 894 176,42 лева, пише в обявлението.

 

Публикацията пространно обяснява за квадратурата, постройките и машините, които държавата се е принудила да продаде за да си удовлетвори трупаните с години вземания от страна на Папазов.

 

Въпреки, че от няколко месеца Папазов юнашки се хвали по медиите колко бил богат и каква къща в Бояна притежавал, в данъчното му досие нещата изглеждат доста по-различни. По документи пишман кандидатът и пръв протестър, който на скоро се закани, че ще блокира парламента с 200 свинари, е доста скъсан, освен че е крупен длъжник на хазната.

 

Скандал! НАП и съдебен изпълнител погнаха пишман кандидатът за кмет на Пазарджик Иван Папазов

 

Освен, че виси на фиска с близо 3 млн. лв., реномето на Иван Папазов в месарския, свинарски и общо взето - всеки друг бранш, не е особено добро. Тъкмо напротив – носи му се слава на дребен ментърджия и играч на къси дистанции, отделно не бил и “цвете” в личен план, злословят враговете му.

 

Ето какво пише за него във форума на една от най-големите медии. Коментарът е публикуван по повод заявката на кандидат-кмета да оглави антиправителствения протест.

 

Скандал! НАП и съдебен изпълнител погнаха пишман кандидатът за кмет на Пазарджик Иван Папазов - Снимка 2

 

“Излязоха платените клакьори, които не са никак миродавни за сектора. Преди малко гледам дават Иван Папазов – "Орион 2001"ООД, гр. Пазарджик, като представител на свиневъдите, а този го мразят всички, защото е пълен мошеник, дължи пари наред, прави се на недосегаем и е, познайте колко пари дължи само на държавата, но не го гонят, защото е пълен измамник! И най-важното той е никакъв в съюза на свиневъдите, но се прави, че говори от тяхно име!”, пише негов съгражданин, чието име пазим в редакцията.

 

Думите се потвърждават и от пазарджишкия окръжен съд, който през 2013 г. осъди Иван Папазов на година и половина условно с три години изпитателен срок по обвинение, че се е заканил да пребие и обезобрази частния съдебен изпълнител Тодор Луков, който по онова време също тръгнал да описва имуществото му.

 

Скандал! НАП и съдебен изпълнител погнаха пишман кандидатът за кмет на Пазарджик Иван Папазов - Снимка 3

 

По общо мнение на хора от Пазарджик, Иван Папазов атакувал кметския стол за да си реши собствените проблеми с бизнеса и да се разправи с конкуренти, неприятели, а ако вярваме на пазарджишките сплетни – и с няколко баджанаци, с които мерели атрибути при известна със силикона и голите си снимки метреса.

 

Свинарят знаел, че силите му нямало да стигнат дори за балотаж, но пък със сигурност щял до влезе в общинския съвет, което му било повече от достатъчно. На втория тур пък вече се бил пазарил с един от конкурентите си да му прелее част от гласовете си срещу щедра комисионна. Толкова щедра, че ако я получи, можело да си откупи свинекомплекса от частния бирник, злословят душманите му.

 

Как свинарникът на Папазов едва не отрови Пазарджик със смрадта си и как съгражданите му изреваха, че не си плаща наемите на магазините, четете в следващи разследвания по темата.

Източник: crimesbg.com