Мистерията се заплита

Районът край Кавала, Гърция остава опасен при все, че стана ясно, че няма токсично замърсяване.

Припомняме, че там се разби украински товарен самолет, превозващ боеприпаси.

На този етап районът на инцидента, който се случи около Кавала все още не е обезопасен. Местното население трябва да е особено внимателно заради разпръснатите боеприпаси.

Скандал! Гърция не е знаела, че...

Армията на Гърция ще проведе специализирана операция по разчистването на района в радиус от 800 метра от мястото, на което самолетът се взриви. Въпреки това през следващите два месеца няма как този район да се счита за безопасен.

Медиите в Гърция отбелязват, че посланикът им в Белград вече е изпратил протестен демарш до властите в Сърбия заради това, че не са били предупредени, че самолет с толкова опасен товар ще премине през територията им.

Предположенията са, че в товара е имало тренировъчни минометни боеприпаси, които по всяка вероятност ще бъдат обезвредени на място.

Разследването на инцидента с украинския самолет продължава, както и уточняването на причината, довела до тежката катастрофа, отнела човешки животи.

Припомняме, че целият екипаж на борда на самолета изгуби живота си.

На място бе изпратен и специална рота за ядрено-биологична защита, от Атина.

Пет екипа с общо 36 сапьори са ангажирани в операцията по обезвреждането на боеприпасите. Те ще трябва да проучат зона от хиляда декара. Дрон подпомага дейността им.

Източник: trud.bg