Днес – 10 юни 2010 г., се навършват, колкото и сакрално да звучи, 40 дни от раждането на едно впечатляващо със съдържащата се в него информация, прокурорско постановление. На 29 април тази година зам. градският прокурор при Софийска градска прокуратура (СГП) – С. Стойчев се е произнесъл по подадената на 9 април 2010 г. жалба от софиянеца Илийчо Николов Илиев, адресирана лично до МВР-министъра Цветан Цветанов. В нея гражданинът Николов съобщава, че на 29 март тази година е предал на лицето Владо Иванов Пенев, роден 1974 г., 20 хил. евро заради уверението му, че срещу тази сума ще стане зам. министър на отбраната. (?!)  Според обясненията на Илийчо излиза, че той наивно се е набутал в съмнителна схема, за целта на която си е нямал и понятие. А причината да бъде вкаран в нея били старите му професионални контакти с един от сегашните зам.министри на военното ведомство – Валентин Радев.Същият, който май си е „повервал" наистина, че може да се води борба с корупцията в силова система от ранга на МО и като пълен абдал не е изключено да е настъпил нечии важни интереси.  Бедата обаче е, че тъкмо от някогашните контакти на Николов с Радев далновидно се е опитал да се възползва управителят на регистрирания у нас швейцарско-норвежкия консорциум "Крипто" ЕООД – Петър Петров, свързан, както сочи информацията на „Дакси", и с фирмата „Милтех" на скандалния бизнесмен Георги Крумов (заради отношенията с който сега си има тежки съдебни проблеми ексвоенният министър Цонев).
Що се отнася до влезлият в ролята на „пощенска кутия" Владо Пенев, прибрал инкриминираните 20 хил. евро, пак според „Дакси", той е управител на „Акрундос ТНД" ООД, регистрирано в СГС през 1998 г. с основен предмет на дейност „ресторанти". Сред съдружниците в дружеството освен футболните звезди Борислав Михайлов и Наско Сираков, фигурира и името на партниралият си с Васил Божков и зловещо простреляния Манол Велев – Стойне Манолов.
По-любопитното обаче е друго. Както научи „ФорумЪт", злополучният мераклия за зам. министър Илийчо е финансиран с нужните за целта 20 евро бона от авторитетната, лицензирана като оръжеен търговец българска компания „Йотов и син". За сведение на читателите ни нейният шеф – Ивайло Йотов (набор „71", от октомври 2009 г. почетен консул на Уганда у нас), наред с небезизвестният Петър Манджуков, бе в групата на частните асове от бранша (начело на държавните пък бе биг босът на „Кинтекс" Антон Салджийски), включени през септември 2007 г. в официалната делегация, водена от тогавашния премиер Станишев до далечна Индия.
Та „Йотов и син", дали на г-н Николов срещу подписан от него запис на заповед фаталната сума от 20 хил. евро и въз основа на платежния и изискуем тутакси документ били извадили изпълнителен лист, за да си приберат парите от длъжника.
Пълен цирк. Но не с весело, а с доста печално звучене. За изясняването му обяснения пред прокурора са давали сума интересни хора от днешния премиерски екип – включително уважаваната началничка на политическия кабинет г-жа Румяна Бъчварова и довереният съветник на Бойко Борисов с шамански качества – Светослав Спасов (специалист по отбранителните и сладки оръжейно-търговски въпроси в държавата).
А сега драги форумци, четете едно към едно какво точно пише в два документа – първият е прокурорското постановление, цитирано в началото на тая статия, а вторият – сигналът на въпросния Илийчо Николов, адресиран днес до всички възможни институции. Малко дългичко ще трябва да четете, ако въобще си дадете труд да го сторите. Знам, че точно това мразят основателно потребителите в нета, но ви обещавам, че ще е повече от занимателно. Забавлявайте се – ако можете и ви издържат нервите:

ДО
АДМИНИСТРАТИВНИЯ РЪКОВОДИТЕЛ- РАЙОНЕН ПРОКУРОР НА
СОФИЙСКА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА Г-Н АЛ. НАЛБАНТОВ

КОПИЕ:     ИЛИЙЧО НИКОЛОВ ИЛИЕВ
                    гр. София, ж.к."Дружба-2", бл.302, вх.В, ет.9, ап.32

ПОСТАНОВЛЕНИЕ

гр. София, 29.04.2010 год.

С. СТОЙЧЕВ – зам. градски прокурор при СГП, след като се запознах с материалите по прок. преписка № 5142/10 год. по описа на СГП,

УСТАНОВИХ:

На 09.04.2010 год. в Министерство на вътрешните работи е заведена с вх. № ж-3889 от същата дата жалба от ИЛИЙЧО НИКОЛОВ ИЛИЕВ от гр. София, живущ на посочения по-горе адрес, адресирана до Министъра на вътрешните работи, с която същият моли за съдействие лично министър Цв. Цветанов да му бъде
върната сумата от 20 000 евро която жалбоподателят твърди, че предал на 29.03.2010 год., за времето от 17.30 – 18.30 ч. в района на бензиностанция „ОМВ", кв. „Бояна" на Владо Иванов Пенев, ЕГН 7402086947, с постоянен и настоящ адрес гр. София, бул."Овча купел" № 29, което станало в личния автомобил на ИЛИЙЧО ИЛИЕВ „Ауди – А4" с ДК № СА 6772 КМ.
В жалбата, пострадалият сочи, че предал на посоченото място и час исканата сума в твърдения от него размер на Владо Пенев, поради това, че последния обещал на ИЛИЕВ съдействие за да бъде назначен на поста – зам.-министър на отбраната, а предназначението на парите било за дарение на политическа партия ГЕРБ.
В деня на завеждането й, жалбата своевременно е изпратена на СДВР, като по изложените в нея факти и обстоятелства е извършена предварителна проверка, приключила с изготвянето на справка по преписка вх.№ я-10704/09.04.2010 год. по описа на СДВР, която е адресирана до зам.-градския прокурор Р. Василев, като в деня на постъпването й в СГП ми е разпределена за отношение.
След запознаване с приложените по преписката материали – снети обяснения от жалбоподателя, които по същество преповтарят изложеното от него в жалбата до Министъра на вътрешните работи, както и тези на Лъчезар Георгиев Петров – управител на бензиностанция „ОМВ", кв. „Бояна", Петър Пенчев Петров – управител на „Крипто" ЕООД, Румяна Бъчварова – началник на кабинета на министър-председателя и Румяна Дилова – секретар на началника на кабинета на министър-председателя се установява следната фактическа обстановка:
През м. ноември 2009 год., ИЛИЙЧО ИЛИЕВ сочи, че бил помолен от Петър Петров – управител на „Крипто" ЕООД, което дружество е представител за България на швейцарско-норвежки консорциум „Крипто – Конгсберг труп" да му съдейства за среща със зам.-министъра на отбраната Валентин Радев. Причината за това било изгодно предложение на консорциума до българското правителство за финансиране превъоръжаването на българската армия и МВР, както и офсетови програми по производството и доставката на оръжейни системи и комуникационна техника. Илиев изяснява, че се познава с В. Радев, с който имал сътрудничество от експертната група в Комисията по отбрана. Петров е казал на Илиев, че е имал среща с премиера и ръководителите на консорциума, но поради факта, че бившият министър на отбраната Н. Младенов не е дал отговор на поставените му в тази връзка въпроси, контактът е бил насочен към ресорния заместник-министър на отбраната в лицето на В. Радев. От справката на инсп. Станков от СДВР от 19.04.2010 год., обясненията на Илиев и Петров е видно как и по какъв повод двамата са се виждали с Владо Пенев, както и каква е била представата на Илийчо Илиев за този човек, с когото го запознал Петър Петров, а именно – служител във фирма „Крипто", мениджър „Специални проекти", дългогодишен приятел на премиера г-н Б. Борисов. Нещо повече, по време на срещата на Петър Петров с премиера и представители на консорциума, министър-председателя е наредил на Началника на кабинета си г- жа Р. Бъчварова да съдейства всячески на Владо Пенев в контактите му със заинтересованите министри по проект за 6 млрд. евро помощ от „Крипто – Конгсберг груп". Фактът за проведена през м. август 2009 год. среща при премиера с участието на чужди граждани, управляващи норвежка фирма за военна продукция и с интерес от инвестиране в България се потвърждава от обясненията на г-жа Р. Бъчварова, на която именно същата се запознала с Владо Пенев. Впоследствие, по нареждане на министър-председателя, същата е определила срещи на участниците в тази среща с министър Н. Младенов и министър Цв. Цветанов. Според обясненията на г-жа Р. Бъчварова, след около месец Владо Пенев се свързал с нея и й казал, че има конкретни предложения, които е обсъдил с премиера, като го помолила да предостави писмен текст и го насочила към съветника по въпросите на военно-промишления комплекс Св. Спасов. От обясненията й се установява, че г-жа Бъчварова е поискала да й бъде предоставена информация за фирма „Крипто", при което получила устно такава от Председателя на ДАНС г-н Цв. Йовчев, че фирмата работи добре с институциите. Впоследствие, Владо Пенев е заявил пред г-жа Р. Бъчварова, че очаква посещение от норвежките представители за уточняване на детайлите по проекта за инвестиции в българския ВПК и когато поскала да й бъдат представени имената на тези представители, но не ги получила, прекратила да отговаря на обажданията на Владо Пенев.
В жалбата и обясненията си Илийчо Илиев заявява какво му е казал Владо Пенев при поредна среща между тях във връзка с очакванията на Илиев да бъде назначен за зам. министър на отбраната, а именно: „Премиерът даде съгласието си за назначаването ти за заместник министър, но изрично подчерта, че трябва да спазиш утвърдената в ГЕРБ традиция да направиш дарение от 20 000 евро!", което е записано и цитирано дословно като част от съдържанието на жалбата на Илиев до министъра на вътрешните работи г-н Цв. Цветанов. Освен това, Владо Пенев го уверил, че това е стандартна процедура и че всеки кандидат за министър и заместник министър прави подобно дарение, показвайки лоялност към партията. Това разбира се породило съмнение в Илиев, но въпреки това събрал исканата сума от 20 000 евро и ги предал на Пенев на 29.03.2010 год. по начин и обстоятелства, които вече са изложени в настоящото постановление.
Когато на 30.03.2010 год. било официално обявено името на новия заместник министър на отбраната, Илиев разбрал, че е измамен и се обадил на Пенев да му върне парите, тъй като „дарението към ГЕРБ не повлия". На последвалата след това среща между двамата, Пенев му казал, че „парите са дадени на хората на Бойко и не трябва да се излагаме да ги искаме", като същевременно му заявил, че до няколко дни ще има смяна на зам.-министъра на отбраната В. Радев и на негово място за такъв щял да бъде назначен Илиев. След тази среща, жалбоподателят неколкократно е правил опити да разреши проблема, пред който бил изправен и след като това не довело до желания резултат се обърнал за съдействие към правоохранителните органи.
Следва да се отбележи, че извършената по жалбата проверка е непълна /липсват обяснения от всички упоменати лица/ заради краткото време, през което е следвало да бъде извършена и в крайна сметка преписката е изпратена на СГП, адресирана лично до зам. градски прокурор Р. Василев за отношение по компетентност, възложена ми за работа на принципа на „случайното разпределение".
При така изложената и установена до момента фактическа обстановка се налага обоснования извод, че в преписката се съдържат достатъчно данни за извършено престъпление по чл.209, ал.1 от НК от страна на ВЛАДО ИВАНОВ ПЕНЕВ, ЕГН 7402086947, което съобразно разпоредбата на чл.35, ал.1 от НПК е подсъдно на районен съд, респ. от компетентност на районна прокуратура е да прецени предприемането на съответните действия за образуване на наказателно производство и упражняване на ръководството и надзора върху същото.
Предвид гореизложеното и на основание чл.199 и чл.35, ал.1 от НПК,

ПОСТАНОВИХ:

ИЗПРАЩАМ преписка № 5142/10 год. по описа на СГП на административния ръководител – районен прокурор на СРП за сведение и отношение по компетентност

Препис от постановлението да се изпрати на жалбоподателя ИЛИЙЧО НИКОЛОВ ИЛИЕВ на посочения от него адрес – за сведение.

СС/СС ЗАМ.                                                                                                                              ГРАДСКИ ПРОКУРОР и PЪКОВОДИТЕЛ
Отп. в 3 акз.                                                                                                                              ОТДЕЛ IV „НСН, ИН и МПС" в СГП
Екз. № 1 – СГП
Екз. № 2 – СРПЕкз. № 3 – жалбоподателя

ОТКРИТО ПИСМО

От полковник Илийчо Николов Илиев о.р., експерт по национална сигурност, с четири магистърски научнообразователни степени от ВНВУ „В. Левски", ВА "Г.С.Раковски", Генералщабен факултет на ВА „Г.С.Раковски", политология ПУ „П. Хилендарски".

Уважаеми господин президент/ Ваши превъзходителства/Дами и господа,
Поводът за тази форма на обръщение към Вас е провокирана от един на вид обикновен криминален случай /„случая Пенев"/ на измама в особено големи размери, но анализирайки го по обстойно ще открием умело прикриваното от обществото несъответствие между зрелищно рекламираните по медиите т. н. „полицейски операции" и реалното правораздаване над престъпниците. Хронологията е следната:
През месец ноември 2009 г. бях помолен от Петър Петров, президент на „Крипто" ЕООД, представител за България на оръжейния швейцерско-норвежки консорциум "Крипто-Конгсберг Груп" да му съдействам за среща с зам. министъра на отбраната Валентин Радев, с който имах сътрудничество от експерната група в комисията по „Отбрана"на ГЕРБ. Петров ме информира, че е имал среща с премиера г-н Бойко Борисов и ръководителите на консорциума от норвежка страна. Те са предложили на българското правителство изгодно сътрудничество по финансиране превъоръжаването на армията и МВР, както и офсетови програми по производството и доставката на оръжейни системи и комуникационна техника.
В същото време Петров ме запозна с лицето ВЛАДО ИВАНОВ ПЕНЕВ. Представи ми го като служител във фирма „Крипто" като мениджър „Специални проекти", което е видно и от визитките, които раздава при срещите си. Уточни, че той е дългогодишен приятел на премиера Борисов и че именно чрез него /Пенев/ е осъществен официален контакт между "Крипто-Конгсберг Груп" и българското правителство. До този момент е правил многобройни опити да се свърже с премиера, но безуспешно и именно Пенев е „връзката„ с него… Нещо повече – на срещата премиера е наредил на началник кабинета му госпожа Румяна Бъчварова да съдейства всячески на Пенев в качеството му на координатор по проекта с Норвегия за финансова помощ на България. Казано просто – Пенев е „мотора" за осъществяване на контактите между норвежката страна и правителството от една страна, а от друга – улеснена комуникация със заинтересованите министри по проекта – на Отбраната, МВР и финансите.
Аз не се усъмних в информацията и организирах работна среща между Радев, Петров и Пенев, на която присъствах и аз. Срещата бе ползотворна за двете страни. От Пенев знам, че е имало още няколко срещи със зам. министър Радев, в това число и с ръководителите на "Крипто-Конгсберг Груп", уточнени са конкретни за решаване теми и проекти.
Владо Пенев няколкократно искаше срещи с мен да лобирам пред зам. министър Радев и министър Ангелов за ускоряване на проекта по превъоръжаването на БА. Аз отказах, с мотива, че има макар и теоритича вероятност да бъда назначен за зам. министър на отбраната и не е коректно да се ангажирам с това. След няколко дни ме покани на среща и открито ми заяви: "Ти ще бъдеш новия зам. министар! Подготви ми едно СВ и аз ще го представя лично на премиера! Бъди сигурен в думите ми, тъй като аз съм от кръга на най-близките му хора, с които той /премиера/ взема решения за назначаване на министри и зам. министри"!


Уточни ми, че това са сериозни, богати хора, които са финансирали кампанията на ГЕРБ. Спомена ми за едно име, това на Александър Сталийски, за който бях чувал от медиите.


Пред мен Пенев е разговарял по телефона с госпожа Бъчварова и секретарката и,демонстрирайки доброто си нейно и това на премиера благоразположение към него.Без съмнение в достоверността на думите и действията му, аз приех той да лобира за мен.Представих му СВ.На поредна среща ми каза: „ Премиерът даде съгласието си за назначаването ти за зам. министър, но изрично подчерта, че трябва да спазиш утвърдената в ГЕРБ традиция да направиш дарение от 20 000 /двадесет хиляди/ евро" !??
Увери ме, че това е стандартна процедура и че всеки кандидат за министър и зам. министър прави подобно дарение, показвайки лоялност към партията.
Аз нямах тази сума, което е естесвено за военен пенсионер с доход от 700 лв. Обърнах се към близки,роднини и приятели за заем. Такъв получих от фирма „Йотов и син" ООД срещу договор за заем и от двама приятели срещу документ, на които върнах дадените ми средства.
На 29.03.2010 г. в района на бензиностанция ОМВ, кв. Бояна се срещнах с Владо Пенев и му предадох 20000 евро /40 по 500/ в присъствието на свидетел и под обхвата на охранителните камери на обекта, тъй като имах, макар и малко съмнение за измама…. Бяхме се уговорили Пенев да получи парите срещу договор за дарение на ГЕРБ. Дадох му парите, но документ не получих с обяснението, че „хора които вземат решението/хората на Бойко" ще го изготвят след като се убедят, че съм „точен" /че е направено дарението/ и че документа ще ми се предостави утре /30.03/ с връчването на заповедта ми от премиера за зам. министър на отбраната…..
На другия ден беше официално обявено името на новия зам. министър, но не моето…. Аз се обадих на Пенев и му казах твърдо: " Върни ми парите, тъй като дарението към ГЕРБ не повлия" и поисках среща с него. Той дойде и ми каза, че парите са дадени на „хората на Бойко" и не трябва да се излагаме да ги искаме, тъй като до няколко дни ще има смяна на стария зам. министър на отбраната и аз ще бъда назначен „до дни". Дори ми предложи поста директор на Гл. Дирекция „Митници" с уверението, че предстои смяна на В. Танов… Измамникът си е просто… измамник… Потвърди се съмнението ми, че това е измама и заплашително му казах: „Върни парите! Взел съм ги на заем и ако не ги върна ще бъда осъден!" Дадох му срок до края на 30.03. Вечерта по телефона той ми каза, че „хората" са извън София и щом се върнат ще ми върне парите. От този момент аз съм записвал на телефона си всички разговори с него, от които е видно, че той няма намерение да ми върне парите.
Поисках среща с Петър Петров и му разказах за измамата. Той ми каза: „Изумен съм, но не съм учуден. На мен ми го представиха като приятел на Бойко Борисов. Всички срещи с премиера е организирал Пенев пряко или чрез Румяна Бъчварова. Направих собствено разследване за Пенев преди да му дам пълномощно да представлява „Крипто" което показа, че преди време той се е занимавал с бизнес с проститутки, че е боксъор и това го прави типична мутра".
Свързах се със секретарката на госпожа Бъчварова и по телефона в прав текст и казах, че лицето Владо Пенев от името на премиера и Румяна Бъчварова върши измами. Тя каза, че ще предаде на госпожа Бъчварова, оставих и телефон. До момента не съм потърсен от нея, въпреки че още няколко пъти я търсих за среща, но секретарката отклоняваше поканата ми.. Защо? Има ли нещо, което притеснява госпожа Бъчварова?..
С моя жалба с Вх. № ж -3889/09.04.2010г. лично до Министъра на Вътрешните работи Цветан Цветанов го информирах за измамата. Той се разпореди разследването да се поеме от СДВР.
Бях разпитан аз, Петър Петров и Румяна Бъчварова. В показанията си тя сочи /Постановление № 5142/10 от 29.04.2010г. на СГП/, че се е запознала с Владо Пенев в кабинета на Министър Председателя на официалната среща с норвежката делегация. Поддържала е контакти по телефона с Пенев, който е искал нейното съдействие за срещи с министри, свързани с проекта, като Пенев е уточнявал, че това негово искане „е съгласувано с премиера"…. След време тя е престанала да отговаря на позваняванията му, като го е насочила към съветника на премиера по военно-промишления комплекс Светослав Спасов. Нещо повече – според Петър Петров на масата на преговорите с норвешката страна, Пенев е бил от страната на българското правителство, заедно с премиера и Бъчварова?!


До този момент измамника Пенев не бе разпитван все още …? Защо, кой го предпазва и от кого, на каква цена?


След разпита на Бъчварова се получава разпореждане до разследващите от СДВР /не знам от кой, но от „високо" място/ всички материали по делото да се предадат на заместник – градския прокурор Роман Василев. На мен ми бе казано да не „притеснявам" Пенев по никакъв начин, пазя направените записи на разговорите с Пенев и, че има утвърден план за разработката му с използване на СРС. Същият е изготвен от главния дознател на СДВР, съгласувано с СГП. Такава разработка …. не се състоя. Според Софийска градска прокуратура „това не е необходимо на този етап"… А,на кой етап ще се случи?… Разбира се .. на никой етап, защото Пенев е просто „бушон" и не му е дошло още времето да изгори, но и това ще стане след сделката с Норвегия. Той лично ми е казвал каква голяма комисионна ще "падне" от сделката… Той ще го разбере, но ще е късно. Обикновено такъв тип хора са „маши", в ръцете на „големите" … С случая преценката е Ваша! Може би Владо Пенев е новия Красьо Черничкия … кошмар за съдебната власт.
От криминалното досие на Владо Иванов Пенев е видно, че тай е сериен престъпник с три досъдебни производства за измама в особено големи размери в Монтана, Луковит и София по чл. 209,210 и 293А от НК, по които има преписки но …. до сега НИЩО! ЗАЩО? Кой го пази и срещу какво?
Виждайки, че правораздаването не е „активно" по разследването на „случая Пенев", аз се обърнах за съдействие отново към министър Цветанов, /с който ме свързваше сътрудничество по ГЕРБ/ акцентирайки на деликатността на ситуацията, в която има риск „случая Пенев" да повлияе негативно върху имиджа на премиера Борисов и партия ГЕРБ. Намерението ми бе само и единствено да се ускори разследването и Пенев да върне откраднатите пари …. нищо повече! Чрез секретарката си той ми уреди среща с директора на СДВР Валентин Йорданов. Пред него аз изложих опасенията си, че над Пенев е възможно да има „чадър", тъй като той недвусмислено парадира с приятелските си контакти с премиера, министри и висши магистрати. Валентин Йорданов ме увери, "че това е невъзможно, че именно МВР е институцията, която е призвана да се бори с престъпносста и корупцията без оглед на политическа, професионална и лична принадлежност и че към него /Пенев/ няма да се допусне да бъде толериран за приятелството си с „важни" лица". Увери ме, че в скоро време Пенев ще бъде спрян по пътя на измамите, които са негова постоянна професия от която живее и то не лошо …. Блажени са вярващите …. Хайде спрете го!


Поисках среща с Роман Василев за да съдействам в разследването, виждайки деликатността на случая, предвид намесването на държавни лица и институции. Такава ми бе отказана … Явно „указанията" са били „случаят Пенев" да мине към дело "няма доказателства" …

Материалите по делото след като „отлежаха" повече от месец без резултат, се прехвърлиха в Района прокуратура. До момента /09.06.2010г./ същата не ме е потърсила за изясняване на случая. Предоставил съм и записи на разговорите ми с Пенев с надеждата, че ще се направи гласова експертиза за доказване на достоверността им. Очаквам статут на защитен свидетел, който присъства на предаването на 20000 евро на Пенев. От записите е видно, че Пенев не отрича, че е взел такава сума от мен.
Пенев бе разпитан в СДВР месец и половина след началото на следствието. Той отрече, че ми е давал пари. Междувременно, въпреки настояването ми пред служителите на СДВР да вземат като доказателствен материал записите от охранителните камери на ОМВ, това не се случи. По точно-случи се, но без резултат! Обяснено ми бе, че записите се … самоизтрили предния ден. Отидох на място и в разговор със служителя, отговаряш за видео наблюдението се уверих, че е така. Обърнах се за съдействие към служителя от централата на ОМВ Тонев, който потвърди факта.
Виждайки, че „проблема по спасяването на давещия е негов проблем", аз потърсих Пенев в апартамента на жена му с надеждата, че доброволно ще върне парите. Той ми каза "Съжалявам, че така се случи, не мога да ти помогна, оправяй се"! И не ме притеснявай, че ще ти се случат неприятни неща, спри да ровиш, имаш деца … И това господин Цветанов не НАГЪЛ /от онези-наглите/ Мисля, че имаше такава операция … Разговарях по телефона с тъщата му в опит да бъде вразумен зет и, но резултат-никакъв! Тя отвори едни уста – „Кой ти е крив да му даваш пари, да си мислил като си ги давал! Ти пари от нас доброволно няма да си върнеш" … Госпожо, ще ги върна! А, как-Ще разберете!
Свързах се с негов приятел,с който ме беше запознал преди. Той ми каза,че преди две години,въпреки,че са приятели от деца с Пенев и него е измамил по повод на конкретна сделка.Имало е заведена преписка срещу него,която също е била без резултат…Познато нали? Накрая се наложило Пенев да бъде набит за да си върне парите потърпевшия … Това дало резултат!
И аз ли така да постъпя, да се превърна в престъпник? Но, логиката сочи такава тенденция, щом правораздаването бездейства …

Най- парадоксалното в случая е, че Пенев си живее охолно с моите пари, кара Мерцедес, купил си е скъпи костюми, необезпокояван от правосъдието. Според Петров продължават заедно да работят и в момента по осигуряването но официално посещение на премиера Бойко Борисов в Норвегия за финализиране на договора за финансова помощ за България…


Нещо повече Пенев-продължава да притежава официално пълномощно да представлява „Крипто" ЕОД, издадено му от Петър Петро във връзка с проекта с Норвегия за финансова помощ в размер на 10 милиарда евро. На настояването ми Петров да анулира пълномощното на Пенев, тъй като е сериен измамник, Петров ми отговори – „ Пенев ми е необходим за финализиране на проекта. Работи активно по организацията на официалното посещение на премиера в Норвегия. Без него аз нищо не бих направил, а това е в полза на България…" От тук следват въпросите: Кой свърза Петров с Пенев? Навярно друга мутра … Петров мълчи.
Защо Петров така лесно издаде пълномощно на Пенев да представлява „Крипто", дори го назначи с гръмкия пост менаджер „Специални проекти", какъвто е и в момента, независимо, че е подсъдим по четери дела за измами. Това подсказва, че „Крипто"и Петър Петров навярно са замесени в измамата с мен … което е малката беда. По-голямата би била, ако има измама с проекта по финансова помощ от Норвегия? На този въпрос трябва да се замислят някои хора и институции в България. Трябва да се замислят за имиджа си и собствениците на „Крипто – Конгсберг – Груп" относно техния служител Пенев.
Докато правоохранителните органи осигуряват комфорта му, вместо да ускорят разследването по моя случай и другите три дела, аз бях осъден от фирма „Йотов и син" ООД за невърнати пари, които ми дадоха на заем, предмет на измамата. В случая „правосъдието" действа бързо. Но все пак остава въпроса – Защо „ Йотов и син" ООД ми дадоха с усмивка заема? Навярно от съжаление, че „просто съм имал нужда"? Може би искаха да си „купят" политическо влияние в МО, където имат интереси? А, ако бях станал зам. минисър щяха ли със същото настървение да се отнесат с мен? Навярно НЕ!
В момента са блокирани всички мои банкови сметки. Не мога да тегля заем, да си продам колата. Пенсията ми е блокирана, нямам средства дори за храна. Очаквам до дни да бъде продадено на търг семейното ми жилище.
Аз и семейството ми оставаме на улицата. В момента съм един фалирал човек, който е живял достойно, отдал повече от тридесет години на армията, приел каузата ГЕРБ и Бойко Борисов с надеждата, че ще има справедливост за всички и всичко, особено борбата с престъпността … Това са само медийни илюзии, че се води борба с престъпността и корупцията.
Реалността сочи, че едно криминално проявено лице, без образование и трудов стаж, с четири досъдебни производства за измами в особено големи размери, организира междудържавни срещи, посредничи между Министър председетеля и отделни министри по офсетови програми за превъоръжаване на МО и МВР, официално с пълномощно представлява международен оръжеен консорциум с годишен обород от 100 милиарда евро, заедно с Петър Петров чрез правителството на Норвегия "допринася" за получаване на така необходим за излизане на България от кризата на нисколихвен заем в размер на 10 милиарда евро,

от името на Министър Прадседателя „събира" дарения за ГЕРБ, раздава постове в Изпълнителната власт??

Господин Президент /Ваши превъзходителства/ Дами и господа,
Това е само един дребен детайл от "борбата" с престъпността и корупцията.
Обръщам се към Вас като последен, отчаян опит за съдействие за справедливо възмездие над измамника Владо Пенев, връщане на взетите от мен 20 000 евро и възстановяване на разрушения ми живот, както и този на семейството ми. Ние не го заслужаване! Нали?
Надявам се, че давайки гластност на един частен случай, какъвто е „случая Пенев", ще предизвикам чрез Вас всички институции имащи отношение към правораздаването да се отнесат професионално и възстановят вярата ни в ЗАКОНА!
Бог да пази България, ако Пенев и такива като него „спасяват" България от кризата, а такива като мен, които цял живот са служили на Отечеството си, са разорени, отчаяни … Ще допуснете ли такъв абсурд? Намесете се и раздайте справедливост, едно от основните ценности на Демокрацията!
Не забравяйте, че ни е останало и нещо ценно – Имаме достойнство и сме избератели …. а навярно идват избори?

София
09.06 2010г. Искрено Ваш : Полковник. И.ИЛИЕВ/––––/

Допълнение: Настоящият документ е заверен нотариално, с което втора гарантира достоверността му. Направен е превод на английски от лицензирана фирма за преводи.

До Президента на Р.България

С копие До:
Председателя на народното събрание
Министър председателя
Главния прокурор
Министъра на вътрешните работи
Омбудсмана на Р. България
Посланиците на страните от ЕС
Посланика на САЩ
Посланика на Руската федерация
Посланика на кралство Швеция и чрез него до „Крипто-
Конгсберг -Груп"
Главния редактор на в. „Труд"
Главния редактор на в. „24 часа"
Главния редактор на в." Класа"
Главния редактор на в." Галерия"
Главния редактор на в."168 ч
Генералния директор на БНТ
Изпълнителния директор на втв
Изпълнителния директор на Нова ТВ
Изпълнителния директор на Канал-3

Източник: Afera.bg