Изпълняващият функциите на главен прокурор, Борислав Сарафов, освободи Сийка Милева от длъжността й като говорител на главния прокурор.

Въпреки това, тя ще продължи да работи във Върховната касационна прокуратура.

Сийка Милева бе уволнена от и.д. главен прокурор Борислав Сарафов

Преди нея Сарафова уволни заместничките на Иван Гешев, Десислава Пиронева и Даниела Машева. Според Сарафов, те показват силна привързаност към своя бивш началник и не могат да бъдат отделени от него, тъй като често присъстват на неговите известни брифинги. Смятам, че е абсурдно те да останат на техните длъжности, заяви Сарафов след като бе избран за главен прокурор.

Сийка Милева бе уволнена от и.д. главен прокурор Борислав Сарафов - Снимка 2

А само преди дни Борислав Сарафов реши да закрие Експертния съвет към главния прокурор, който бе създаден през май 2020-та година и включваше представители от правната област и бивши магистрати. Сред тях бе и екс-обвинител №1 Никола Филчев, на когото са плащани по 6 бона хонорари месечно.

Сийка Милева бе уволнена от и.д. главен прокурор Борислав Сарафов - Снимка 3

Борислав Сарафов вече няма да попада лично на палавите очички на Сийка Милева.

Припомняме, че той бе избран за и.д. главен прокурор на 16-ти май, след като ВСС освободи предшественика му и президентът издаде указ.

Според официалната информация от прокуратурата, тя е завършила право в ЮЗУ Неофит Рилски, има завършен курс за обучение на младши следователи. Има стаж като адвокат, следовател и прокурор.

Източник: lupa.bg