Красимир Стойчев вещае доста променлива метеорологична обстановка през март

Синоптикът Красимир Стойчев разкри какви изненади ни готви Баба Марта по отношение на метеорологичната обстановка.

Красимир Стойчев прогнозира, че най-ниските температури през идния месец ще са между минус осем и минус три градуса. Очакваните максимални стойности пък са между 17 и 22 градуса. Синоптикът от НИМХ към БАН вещае, че средната температура през месец март ще е около нормата. За северните райони на страната и високите полета това означава, че температурите ще са между три и шест градуса, в южните райони на страната – между пет и осем, а в планинските райони – между минус седем и минус един.

[caption id="attachment_438463" align="alignright" width="300"]Красимир Стойчев вещае доста променлива метеорологична обстановка през март Красимир Стойчев вещае доста променлива метеорологична обстановка през март[/caption]

Красимир Стойчев предупреждава, че женският месец ще стартира с облачно време като на отделни места се очакват слаби превалявания от дъжд, а в планините – сняг. От втория до четвъртия ден на месец март не се очакват валежи като облачността ще започне да се разкъсва и ще имаме възможност да се порадваме на слънчевите лъчи. Още от пети март обаче ни очаква нова порция проливни дъждове. Дъждовете ще продължат до 10 март като на места ще са значителни. Температурите чувствително ще започнат да се понижават и на много места преваляванията от дъжд ще преминат в снеговалеж.

Относително студено ще се задържи времето и през първата половина от втората десетдневка. Ще остане предимно облачно, а преваляванията от сняг ще продължат на определени места. През втората половина от десетдневката се очаква температурите да тръгнат нагоре. Нови превалявания се очакват на 16 и 20 март.

През третата десетдневка обаче отново ни очаква чувствителен спад на температурите и нови порции валежи от дъжд, които по високите полета и Предбалкана ще са от сняг. Температурите отново ще тръгнат да пълзят нагоре през втората половина от десетдневката. Около 25 март и в края на март отново ще има превалявания, които ще са предимно от дъжд, пише vsekiden.com.