Синоптиците очакват нова порция дъжд още утре

Синоптиците предупредиха, че се задава нов потоп.

След поройните дъждове през уикенда, които потопиха половин България, ни очаква нова порция. За щастие обаче предстоящите валежи няма да бъдат толкоз интензивни, както през миналата седмица. Макар, че ще вали по-обилно само няколко дни, съществува опасност градове и села отново да се наводнят, предупреждават синоптиците.

[caption id="attachment_436355" align="alignright" width="300"]Синоптиците очакват нова порция дъжд още утре Синоптиците очакват нова порция дъжд още утре[/caption]

Очаква се най-засегнати от новия потоп да бъдат южните и източните части на България. Не се очаква сериозно понижение на температурите. Прогнозата на синоптиците сочи, че до петък времето ще се задържи топло макар и с дъждове, а от следващата седмица – сняг.

Времето по Черноморието ще остане облачно със слаб вятър. От НИМХ към БАН отправиха предупреждение за навременно предприемане на необходимите мерки в шестте общини в страната, които пострадаха най-много при последния потоп. Елхово остава в скалата на населените места с червен код, тъй като съществува опасност от нови наводнения в града. Язовир „Цонево” пък вече прелива със 119 куб.м./сек., пише „Ретро”.

Междувременно маг Селена направи доста страховита прогноза по отношение на предстоящите природни бедствия в страната ни през настоящата година. Тя е категорична, че в множеството природни катаклизми, които засегнаха доста страни има човешка намеса. Гадателката твърди, че природните бедствия ще продължават дотогава, докато Щатите не престанат да използват научноизследователска програма, занимаваща се с йоносферата – HAARP. Според нейната прогноза, договорът за използването на тази програма ще продължи до средата на годината или най-много до август.

Но дотогава HAARP няма да спре да причинява катаклизми и болести. На всичкото отгоре ни пръскат от небето, твърди маг Селена. Тя също пророкува, че България ще бъде застигната от нови наводнения, които за съжаление отново ще вземат жертви. Пророчицата посочва, че досега природата в България никога не е била толкова агресивна и допълва, че новите катаклизми ще са в резултат на ядрените и междупланетните войни. В бъдеще явления като свлачища и наводнения ще зачестяват, а на много места в България улиците отново ще наподобяват пълноводни реки, пише pik.bg.