Синоптиците предвиждат много динамична метеорологична обстановка през февруари

Синоптиците направиха своята прогноза за месец февруари.

При все, че идният месец е най-краткият в годината, той очевидно ще бъде един от най-контрастните. През февруари ще станем свидетели както на обилни снеговалежи, така и на 20-градусови температури, напомнящи ни за лятото. Синоптикът от ТВ-МЕТ Симеон Матев подчертава, че Малък Сечко ще бъде поне с градус и половина по-топъл от нормата.

[caption id="attachment_435455" align="alignright" width="300"]Синоптиците предвиждат много динамична метеорологична обстановка през февруари Синоптиците предвиждат много динамична метеорологична обстановка през февруари[/caption]

Всъщност оказва се, че метеорологичната обстановка ще е доста динамична не само през февруари, а и през настоящата седмица. Синоптиците вещаят, че тя ще се променя в рамките на няколко часа. Тази нощ на много места в страната заваля сняг, но за щастие на шофьорите не се очаква да натрупа сериозна снежна покривка. Според синоптичната прогноза новата снежна пелена тя няма да надвишава 7-8 сантиметра.

В сряда преваляванията от сняг постепенно ще започнат да спират, а в четвъртък на небосклона ще изгрее слънце, но няма да успее да повиши температурите повече от осем градуса. В последния работен ден от седмицата ще се появи югозападен вятър, който ще доведе до повишаване на температурите и те ще достигнат стойности около 12-13 градуса. Топло ще остане и в първия ден от уикенда, когато стартира междусрочната ваканция на учениците.

Макар, че ще бъде сравнително топло, настроението ни ще бъде помрачено от нова порция дъждове, съпроводени с гръмотевици. В началото на следващата седмица отново ще се затопли, а в сряда отново се очакват превалявания от сняг, които ще обхванат по-голямата част от страната, пише pik.bg като цитира информация на „Труд”.

Междувременно стана ясно, че властите в Ню Йорк се готвят за невиждана буря. За да се избегнат инциденти, ще бъде прекратена работата на обществения транспорт като влакове, автобуси и метро. По решение на губернатора на Ню Йорк Ундрю Куомо, общественият транспорт е прекъснал работа в 23 ч. Градоначалникът Бил де Блазио пък призова шофьорите да не излизат на пътя по време на бурята и подчерта, че градът никога не се е сблъсквал с буря от такъв мащаб.