Синоптиците прогнозират, че температурите се покачат с 10 градуса

Синоптиците от БАН направиха изненадваща прогноза, която ще зарадва мнозина и разбира се ще разочарова други.

Синоптиците посочват, че зимата вече почти е свършила, а температурите ще скочат с десет градуса. Над източните части на страната обаче и през днешния ден ще се задържи предимно облачно като на отделни места се очаква да преръми слаб дъжд. Мъгла и ниска слоеста облачност пък ще обгърнат по-голямата част от Горнотракийската низина и Дунавската равнина. На някои места мъглата и ниската слоеста облачност ще се задържат трайно.

[caption id="attachment_437201" align="alignright" width="300"]Синоптиците прогнозират, че температурите се покачат с 10 градуса Синоптиците прогнозират, че температурите се покачат с 10 градуса[/caption]

За сметка на това пък в планинските райони времето ще бъде слънчево. Ще подухва слаб ветрец от изток-североизток. В часовете след обяд е възможно да се появи разкъсана облачност. Ще подухва слаб вятър от североизток. Термометрите на височина 1 200 метра няма да успеят да надвишат нула градуса, а на 2 000 метра ще се покачат най-много до 5 градуса.

Синоптиците от НИМХ към БАН посочват, че през днешния ден максималните температури ще са между 1-2 градуса в северозападните райони и 10 градуса в крайните югозападни райони. Дежурният синоптик Красимир Стоев посочва, че атмосферното налягане ще се остане близко до средното за месец февруари и не се очакват съществени промени.

Над Черноморието все още ще преобладава облачно време и на отделни места се очаква слаб дъждец. Слабият вятър, който ще подухва ще се ориентира от североизток. Очакваната максимална температура на въздуха и на морската вода е около 5-6 градуса. Вълнението на морето ще е около 2-3 бала, пише pik.bg.

Хубаво време ни очаква и през следващите няколко дни. Макар да сме едва на средата на февруари, вероятно повечето от вас се замислят и какво време ни очаква през идния месец. Може би и този път Баба Марта няма да пропусне да се разфучи и да ни покаже с пълна сила на какво е способна.