Отива си още в края на януари

Руски синоптици направиха изключително изненадваща прогноза за зимата в страната ни.

Вероятно мнозина от вас вече са си помислили, че този път зимата ни затисна сериозно и няма мърдане, особено след като в някои части в страната като Силистра например снежната покривка достигна до 35 сантиметра. Докато за някои снегът е изключително неприятен, то любителите на зимните спортове са относително щастливи. Относително, тъй като снегът е мокър и не е най-добрият за практикуването им.

[caption id="attachment_264187" align="alignleft" width="264"]Зимата си отива още в края на януари Зимата си отива още в края на януари[/caption]

Факт е обаче, че температурите паднаха и снежна покривка посипа повечето места в България. Популярен руси сайт обаче направи доста изненадваща прогноза, от която става ясно, че снежната зима в страната ни няма да се задържи дълго, макар към момента изобщо да не ни изглежда, че ще си отиде скоро. Прогнозата вещае затопляне още от началото на февруари. Във втората десетдневка температурите ще ни напомнят отново за пролетта.

Изданието твърди, че през целия месец февруари, преобладаващите температури ще са над нулата. Вероятно вече сте забелязали, че ни очакват доста високи температури през предпоследната седмица от Малък Сечко. В периода от 19 до 23 февруари температурите ще са в интервал между 10 и 17 градуса, пише pik.bg. Коя от всички прогнози, които бяха направени за тази зима ще се окаже вярна обаче, само времето ще покаже.