Съдбата на скандалната полицайка, чието име се прочу покрай жестокото меле, причинено от проваления футболист Георги Семерджиев, е решена.

Оказва се, че не един и двама, а 40 служители на вътрешното министерство, са подпомагали Георги Семерджиев през последните години със своето действие или бездействие.

Информацията бе оповестена от главния секретар на МВР – Петър Тодоров в ефира на Нова тв.
Припомняме, че на 5 юли джипът на Семерджиев уби на място Хариет и Христина. Двете момичета бяха помлени на тротоара на бул. „Черни връх“.

Първоначално Семерджиев избяга от местопроизшествието, но по-късно бе задържан в дома му. По-късно стана ясно, че дрогираният провален футболист е имал 47 акта и 49 наказателни постановления за различни нарушения. 

Сред тях са фалшиви регистрационни номера, фалшива шофьорска книжка, наличието на метамфетамин в кръвта. Още в самото начало се понесе мълвата, че бягството и укриването му е подпомогнато от полицейски служители. 

Тодоров посочи, че проверката срещу Симона Радева ще приключи до броени дни и се очаква тя да бъде дисциплинарно уволнена. 

Проверката на МВР обхваща десетилетие назад. През това време Георги Семерджиев е спиран за редица нарушения на пътя и въпреки това продължил да шофира до фаталния инцидент, без да понесе каквато и да било отговорност. 

Умишлено или от нехайство, 40 служители на Пътна и Охранителна полиция са си затваряли очите, сочи още проверката. Тодоров уточни, че това е повод да започнат дисциплинарни производства срещу съответните служители. 
Предстои да бъде уточнено дали става въпрос за инцидентни случаи или за чадър от по-високо ниво.
Източник: blitz.bg
 

Симона Радева и още 40 полицейски служители загазиха здраво