Преди няколко дни полицията разби модерна нарко лаборатория, която е произвеждала канабис. Открита е между селата Асеновец и Баня в близост до Нова Загора, а анонимни източници от ДАНС споделят, че тя е управлявана от бос на СИК.

Имотът е придобит преди 2 години за 150 000 лева от Сашо Лоринков. В родния му град Нова Загора го определят като мътна фигура и допълват, че не са го виждали отдавна там.

През „славните години“  на СИК той се е занимавал със застраховане, а запознати споделят, че е бил под крилото на Поли Пантев. Именно заради това района се страхували от него и дори избягвали да споделят името му.

Сикаджия надзърта от разбита наркофабрика край Нова Загора

Говори се, че той е имал влияние над съдии и прокурори от този регион. Лоринков участва в няколко фирми с разнообразна търговска дейност.

При обиска на нарко фабриката полицаите установили, че там има 8 отделени едно от друго помещения, а растенията в тях били в различен стадии на отглеждане. Имало дори и подготвено помещение за сушене на дрогата.

В акцията се включили лично заместник главният прокурор и шеф на НсЛС Борислав Сарафов и главния секретар на МВР Петър Тодоров. Те дадоха импровизирана пресконференция, на която заявиха, че разбитата фабрика е била оборудвана модерно, за да отглежда и преработва наркотиците. Според тях там са вложени около 2 милиона лева. Също така се похвалиха, че оттам не е попаднал наркотик на улицата, а бизнесът е пресечен в зародиш.

Арестуваните са общо 7, но се предполага, че те са просто обикновени работници в нарковеригата. Полицията уточни, че имотът е бил отдаден под наем от собственика и той няма отношение към престъпната група.

Източник: Уикенд