Синдикатите готвят стачка срещу безобразията, които се творят в Агенцията по заетостта, където министър е Лазар Лазаров, който е и вицепремиер. Апелът е към главния прокурор, който застана срещу „политическия боклук“ да потърси отговорност на корумпираните политици.

Сигнал до прокуратурата: Престъпления в Агенцията по заетостта. Министър Лазар Лазаров  гони неудобните с намаляване на заплатите (ФАКТИ)

Информацията отвътре твърди, че масово служители са подлагани на принуда, за да подпишат писма за своето си преназначаване. При отказ – следва уволнение.

Сигнал до прокуратурата: Престъпления в Агенцията по заетостта. Министър Лазар Лазаров  гони неудобните с намаляване на заплатите (ФАКТИ) - Снимка 2

Друг вариант за разправа с неудобните, който е прилаган е намаляване на работните им възнаграждения, като целта е да бъда принудени да напуснат сами.

Сигнал до прокуратурата: Престъпления в Агенцията по заетостта. Министър Лазар Лазаров  гони неудобните с намаляване на заплатите (ФАКТИ) - Снимка 3

Запознати твърдят, че това е изключително арогантно погазване на нормите на закона, защото реално се сменя само дирекцията им, а не и длъжността на служителите.

В резултат на тези своеволия синдикатите подготвят стачки, а също и масово са заведени дела от пострадалите, за да си търсят правата.

Цялото това нещо става със знанието на министър Лазаров, който най-вероятно ще се запише с главни букви в историята, като управникът намалил заплатите по време на висока инфлация и криза и то на социалната система.

Все пак при вариант, при който министърът не е запознат, следва шефката в подопечното му министерство Полина Маринова да понесе отговорността и да бъде освободена веднага.

Доста е странно, че министър-председателят Гълъб Донев запазва пълно мълчание, което допълнително срива авторитета на системата, който и без това си е под нулата.

Очаква се реакция от страна на прокуратурата и президентството.

Източник: narod.bg