Един от последните хора, които са видели Матю Пери жив се оказа актьорът Шон Пен. Звездата гостува на Пиърс Морган и разказа, че е бил силно смутен от смъртта на звездата от "Приятели".

"Случайно се видяхме на едно летище, буквално няколко дни преди да почине. Чакахме за един и същи полет. Поговорихме и аз му казах, че му се възхищавам за книгата и откровенията за живота си, които прави. Както и че е успял да се откъсне от ада на дрогата и да даде пример и на други с действията си", казва още Пен.

Бившият съпруг на Мадона споделя още, че е бил силно изненадан от поведението на Матю. "Той беше много сдържан и скромен. Нищо в него не показваше, че се приема за световна звезда, която всички по света познават. Истината е, че се държеше като съвсем нормален човек", споделя още Пен.

Той разкрива още, че книгата на Матю Пери му дала надежда, че може да помогне на собствения си син Хупър, който също се е борил със своята зависимост към амфетамините през годините.

"Трагично е това, което се случи с него. Но до някъде не съм изненадан. Всъщност, този човек е преживял много през годините и е нанесъл тежки увреждания на органите си заради наркотиците. Заслужаваше да донесе и малко радост на семейството си, но за съжаление това не се е случило", коментира Пен. И добавя, че смъртта на Пери за него е и един урок, който той се надява собствените му деца да запомнят.