Лекарят е един от първите, които са оказали помощ

Шокиращи неща разказа от първо лице лекар, който е минавал случайно в района на тежката катастрофа с автобуса с деца на магистралата. Д-р Антон Елкин разказа, че се е натъкнал на смразяваща гледка на много деца, облети в кръв целите, буквално до петите. Той е хирург и работи в Стара Загора, като е преминал малко след инцидента по магистралата.

Шокираща гледка след катастрофата: Деца, целите в кръв, разказа свидетел

Той и семейството му се прибирали от морето, като движещите се коли рязко намалили скоростта и се е образувала тапа. Няколко километра карали с ниска скорост, когато забелязал преобърнатия автобус, при което веднага спира, без да се замисли за миг и започва да оказва помощ на ранените.

Въпреки, че е лекар и често се случва да вижда стряскащи и нелицеприятни гледки, той е бил шокиран от видяното. Все пак запазил самообладание и отделил тежките и леките случаи, като малко след това пристигнали и спасителни екипи, които откарали първо децата с тежки наранявани до болница.

Той не се чувства герой, а смята, че просто е изпълнил лекарския си дълг и призвание. Получил е множество благодарности за достойната си постъпка.

Колегите му твърдят, че децата ще се възстановят от травмите си.

Източник: nova.bg