Изглежда в скоро време и водата ще стане недостъпна за мнозина

От думите на шефа на КЕВР Станислав Тодоров стана ясно, че средния скок за кубик вода ще е един лев.

Шефът на КЕВР Станислав Тодоров попари с тази новина за цената на водата

В ефира на „Събуди се“ по Нова тв, Станислав Тодоров заяви, че за около десетина ВиК дружества в страната новите цени вече са факт.

Той посочи, че КЕВР е направила всичко по силите си, за да намали увеличението на цените на тока и парното, доколкото е възможно.

И без това голяма част от обществото се задъхва, сега новите цени на водата ще нанесат още един удар по най-бедните. В този ред на мисли Станислав Тодоров коментира, че са предложили хората да бъдат подпомогнати, за да могат да се справят с по-високите сметки.

Тяхното предложение към Енергийната комисия в парламента е било да се помисли за въвеждането на няколко тарифи за всички комунални услуги. За никого не е тайна, че нито едно домакинство не би могло да съществува, без да ползва ток, вода, парно и/или газ.

За момента обаче няма такава възможност.

Станислав Тодоров посочи, че законово КЕВР би могла да направи нужните корекции, ако това е наложително. За момента няма нужна да бъде предприемана такава мярка. В случай обаче, че политическата криза в страната се задълбочи, дори КЕВР няма да може да предприеме такава мярка, колкото и наложителна да е тя, заключи Тодоров.

Източник: nova.bg