Медиите в съседката ни Северна Македония остро разкритикуваха Корнелия Нинова след нейното участие в Българското национално радио (БНР), където лидерът на БСП (Българска социалистическа партия) заяви, че Северна Македония не е готова за присъединяване към Европейския съюз, както и че не споделя европейските ценности поради езика на омразата и агресията към граждани с българско самосъзнание живеещи на територията на Северна Македония.

Северна Македония започна война с Корнелия Нинова

В материала се отбелязва, че партията, която представлява Нинова – БСП не подкрепя присъединяването на РС Македония към ЕС. Набляга се, че БСП входира само преди няколко дни декларация в Народното събрание, с която парламентът трябва да осъди антибългарското поведение на Северна Македония.

Това предизвика медийна атака от страна на македонските медии, които се надяват да влязат в ЕС "през задния вход" и не включат българите в своята конституция, която да гарантира правата на гражданите с българско самосъзнание  на тяхната територия.

Изострянето се случва само около седмица след агресията и побоя над председателят на Сдружението на българите в Струга Бекир Кадриески. Той е бил нападнат и пребит с думите „мръсен българин“ и то на публично място. След това е настанен в болницата в Струга с наранявания и затруднено дишане. По-късно е транспортиран във ВМА у нас за продължаване на лечението си. От болницата съобщават, че няма опасност за живота на пациента.

Източник: narod.bg