Наследникът на Петко Сертов се чувства объркан от множеството налудничави версии, които се появиха след изчезването му

Семейството на Петко Сертов проговори няколко дни след мистериозното му изчезване.

Наследникът на Петко Сертов – Детелин Сертов заяви пред „24 часа”, че след множеството налудничави версии, които се появиха по случая вече не знае на какво да вярва. Ден, преди изчезването на Петко Сертов, синът му е разговарял с него по телефона и според думите му, всичко е било наред. Ексшефът на ДАНС бил весел и се държал както обикновено. Детелин Сертов разкри, че семейството планирало да прекара наближаващите празници заедно в София и допълни, че баща му никога не е излизал от тях, без да каже на половинката си.

[caption id="attachment_431205" align="alignright" width="300"]Наследникът на Петко Сертов се чувства объркан от множеството налудничави версии, които се появиха след изчезването му Снимка: в. "24 часа" Наследникът на Петко Сертов се чувства объркан от множеството налудничави версии, които се появиха след изчезването му
Снимка: в. "24 часа"[/caption]

Според сина му, Петко Сертов е излязъл да свърши нещо набързо и поради тази причина не е казал нищо, тъй като не е мислил, че е важно. От думите на Детелин Сертов става ясно, че първият шеф на ДАНС никога не се е чувствал застрашен, дори и когато е оглавявал тази служба. Автомобилът, в който се е качил Петко Сертов не е семейна собственост и по всяка вероятност този, който го е видял да се качва в такъв автомобил, е объркал марката.

Междувременно излезе информацията, че през последните две години Петко Сертов е имал доста любопитно занимание – работил е за няколко фирми част, от които са от енергийния сектор като консултант по корпоративната сигурност. От записите охранителните камери монтирани върху блока в съседство на този, в който живее семейството на Петко Сертов се вижда, че излиза от входа, стига спокойно до автомобила си, след което го отключва и тръгва по ул. “Княз Борис I”, насочвайки се към бул. "Пенчо Славейков". След това обаче следите му се губят и автомобилът не е засечен от някоя от останалите камери, монтирани из столицата. От МВР категорично отрекоха информацията, че Петко Сертов е направил резервация в хотел и че е изтеглил 8 хиляди лева от банковата си сметка.

От вчера Петко Сертов е обявен за издирване и от Интерпол (международната организация на криминалната полиция). Вчера журналистката Маргарита Михнева хвърли бомба в общественото пространство, заявявайки, че бившият шеф на ДАНС е сложил край на живота си и това ще бъде съобщено скоро. Очаква се по-късно днес министърът на МВР Веселин Вучков да даде пресконференция по случая.