“Ловецът на мигранти” - сутеньорът Динко Вълев от Ямбол е цакал яки подкупи на чиновници от “Автомобилна администрация”, а камионите му, направили зверското меле на магистрала “Тракия”, се движели незаконно – без годишен технически преглед, напълно потрошени и претоварени със скрап до козирката.

 

Селският бек Динко Вълев цакал рушвети в “Автомобилна администрация”. Кара краден бял Майбах и Ролс Ройс за 700 бона

Припомняме, че на 26 юли, сряда, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" започна пълна проверка на фирма "Бозав" ЕООД, чийто едноличен собственик е ямболският “бизнесмен” Динко Вълев, след като негов камион вчера предизвика тежка катастрофа на магистрала "Тракия".

Заради спукана предна гума натовареният със скрап ТИР скъса мантинелите, блъсна 3 коли в платното за насрещно движение и се преобърна. При инцидента пострадаха четирима души, а магистралата остана затворена в продължение на над 14 часа.

 

Селският бек Динко Вълев цакал рушвети в “Автомобилна администрация”. Кара краден бял Майбах и Ролс Ройс за 700 бона - Снимка 2

Вместо да закупи нови и изправни тежкотоварни машини, селският бек предпочитал да бута мангизи под масата на дребни служители и така да си върти далаверите.

 

Селският бек Динко Вълев цакал рушвети в “Автомобилна администрация”. Кара краден бял Майбах и Ролс Ройс за 700 бона - Снимка 3

Със спестените пари гъзарът си обзавел завиден личен автопарк. Той е горд собственик на бял Майбах, който купил тънко от автоджамбази, т.к лимузината била крадена. В гаража му се кипри и Ролс Ройс с мощност 632 к.с., струващ баснословните 700 бона, както и черен Брабус на същата стойност.

 

Селският бек Динко Вълев цакал рушвети в “Автомобилна администрация”. Кара краден бял Майбах и Ролс Ройс за 700 бона - Снимка 4

За мушенгиите на Динко издадоха служители на Пътното, които след дъжд качулка тръгнаха да правят проверка на инцидента по заповед на транспортния министър.

 

Подозренията за рушветчийство бяха потвърдени и от пътния експерт Борис Марков. Ето какво написа той във фейсбук часове след катастрофата:

 

Селският бек Динко Вълев цакал рушвети в “Автомобилна администрация”. Кара краден бял Майбах и Ролс Ройс за 700 бона - Снимка 5

“В момента, товарът на обърнатия камион на магистрала Тракия, се извозва на части, за да не може да се претегли.  Не сме държава. Всичко е корупция. Както се вижда на снимките, камионът е бил доста добре натоварен със скрап.  Бих искал да погледна данните от кантарите дали случайно не е бил претоварен и това да е причината за катастрофата, но за съжаление знаем, че нашите кантари не работят. Ако подобно нещо се случи в друга държава на ЕС, държавният служител, който не е пуснал кантарите, не само ще бъде уволнен, а ще бъде съден. Не знам какво трябва да се случи, да бъде сниман как взима подкуп за бездействието си ли?! Защото вие друго обяснение имате ли защо държавата не ги въвежда в експлоатация?”.

 

Динко Вълев е поредният гангстер, който остава недосегаем от правосъдието. През 2020 г. прокуратурата се зае да нищи делата му въз основа на медийни публикации, а преди пет години “ловецът на бежанци” беше задържан за побой и отвличане, след което беше освободен.

Районна прокуратура - Ямбол тогава се самосезира и разпореди проверка по журналистически материали (от 25.07.2020 г.), съдържащи твърдения за множество престъпления извършени от него.

 

Според статията от сводничество Динко декларирал приходи между 150 - 200 хил. лв. месечно. Най-новото му занимание било грабежи на камиони.

 

Фирмата му "Бозав" ЕООД от 2017 г. се водела на загуба - нито 1 лв. печалба, но на базите му имало желязо за 4 млн. лв. Не плащал и данъци на държавата. Извършвал и палежи. Имал сериозни връзки в полицията в Ямбол, където всички производства срещу него са прекратени. 

 

Поредното му тежко престъпление буквално нажежи интернет форумите. “И този примат Динко е с протекции и чадъри като Семерджиев. Камионът е без годишен технически преглед и е бил претоварен. Вонята в тази държава е повсеместна”, пише гневен гражданин.

 

Дали след поредната си гавра с правосъдието Динко от Ямбол ще се измъкне сух, предстои да видим.