Днес Хамас предприе нови атаки срещу Йерусалим и Тел Авив. Ракетите паднаха близо до летище "Бен Гурион", където сега хиляди хора се опитват да избягат от страната. Снаряди удариха и градовете Ашдод и Ашкелон.

За обстрела съобщи и Максим Галкин, който живее в Израел със съпругата и децата си. Пародистът публикува снимки на децата си - 10-годишните Лиза и Хари. Близнаците  седяха на дивана в ежедневни летни дрехи. Учениците не изглеждаха уплашени, дори се усмихваха. „Обстрел. Седим в бомбоубежище“, каза телевизионният водещ.

„Седим в бомбоубежище”: Мъжът на Алла Пугачова показа как децата им се крият по време на обстрела на Израел – Снимки)

В Израел почти всеки дом има специална стая с подсилени стени и защитни щори на прозорците. За това говори актрисата Анастасия Цветаева, която живее в страната от 14 години. „При аларма прозорецът се затваря с железни капаци. Стените на помещението също са дебели, стоманобетонни”, каза тя.

Бомбоубежището в къщата на Пугачова и Галкин изглежда като обикновена стая - голям сгъваем диван, огледало, окачено на стената, и забавна лампа във формата на маймуна с електрическа крушка на тавана. По-рано Максим записа видео съобщение, в което заяви, че той, съпругата му и децата са граждани на Европейския съюз от много години и могат да си позволят да живеят в една от 27-те страни. Те обаче избраха Израел и няма да го напуснат в такъв труден период. Комикът  припомни, че е евреин по майчина линия.

„Седим в бомбоубежище”: Мъжът на Алла Пугачова показа как децата им се крият по време на обстрела на Израел – Снимки) - Снимка 2

Съпругът на Алла Борисовна също каза, че децата им ходят в местно училище, където обучението се преподава на иврит. Според Галкин той и съпругата му са имали възможност да изпратят близнаците си в американско дипломатическо училище, но те учат там иврит само един час на ден. „Исках Хари и Лиза, като новоизпечени израелци, да говорят иврит като свой собствен език. Гордея се, че съм израелец. Сигурен съм, че ще дойде време когато и аз ще  се гордея, че съм руснак.”

Източнк: Космо.ру