Въпреки подготовката на ПП-ДБ за манипулиране на местните избори, партията на провалената вече промяна изчезва след вота през есента.

Резултатите от местните избори ще имат важно влияние върху функционирането на съставеното крехко правителство. От тях ще зависи необходимостта от преорганизация. В случай на победа на ГЕРБ и добър резултат в областните градове на страната, те ще настояват, че при ротацията на властта трябва да имат по-голямо влияние в Министерски съвет.

Напрежението, което се наблюдава (острото замеряне на реплики между лидерите в управляващата коалиция), се дължи стягането на партийните редици за изборите. Формираната коалиция не е популярна сред избирателите според политолога доц. Милен Любенов в интервю за БНР.

Този усилващ се изострен тон, който се усеща в последните дни, има за цел да мотивира избирателите на фракциите. Въпреки това не се очаква скорошно провеждане на предсрочни парламентарни избори. Това правителство беше формирано с оглед на сложната геополитическа обстановка в региона, особено в контекста на конфликта в Украйна. Докато този конфликт продължава, настоящото мнозинство ще се стреми да управлява – по един или друг начин.

Основната цел на ГЕРБ и ДПС е да укрепят своите позиции в управлението.

СБОГОМ: след местния вот ПП-ДБ умира

Това ще постави "Продължаваме промяната" и "Демократична България" в трудно положение.

Румен Радев дълго време е активен в партийния живот. Неговата дългосрочна цел е да остане в политиката и да оказва влияние върху процеси в страната. Той целенасочено търси конфронтации, които ще стават все по-силни при отслабване на сглобката.

Не е изключено Радев участва на предстоящите избори със своя партия.

Източник: narod.bg