Тя обаче е решена, че ще се бори докрай

Сбъдна се един от най-големите кошмари на наследницата на Сашо Диков и Аня Пенчева – Петя Дикова. Запознати издават, че в тв средите, тя е известна с работохолизма си. Поради тази причина никой не се изненада, когато Петя Дикова, реши да прекъсне майчинството си едва след 7-мия месец, за да се завърне на екран. Оказва се обаче, че сметките ѝ, са излезли криви. Щерката на Сашо Диков бе детронирана по доста неприятен начин. [caption id="attachment_613295" align="aligncenter" width="300"]Петя Дикова Тя обаче е решена, че ще се бори докрай[/caption] Тя била забелязана отново да обикаля монтажните на Би Ти Ви, само че вече не като водеща на "Cool...T". Поне засега пътят ѝ към предаването, което сама измисли и създаде преди няколко години, е затворен заради амбициозната й колежка Поли Гергушева, отбелязва HotArena. Гергушева е наложена за водеща лично от директора на новините в канала Венелин Петков. Според мълвата в медийните среди, преди 4-5 години тя за кратко е имала интимни отношения с началника си. Двамата са запазили добрите си отношения и до днес и хубавицата се ползва с протекциите на ръководството.

Петя прекрати майчинството си на седмия месец след раждането

Така и не става ясно на кого е поверен в момента сина на Петя Дикова – Александър, но е факт, че самата тя е прекъснала отпуска си по майчинство и се е върнала на работа. В ефира на Би Ти Ви вече изтече първият резултат от нейния труд - минифилм за Стефан Данаилов. С него телевизията почете големия актьор след неговата смърт. Това се оказа и официалното завръщане на екран на Петя Дикова. Само дето тя вече няма нищо общо с „Cool...T“. Шоуто поне засега ще продължи да се води от наследницата ѝ в студиото Поли Гергушева. Поли уж е по заместване в предаването, но не смята да си тръгва, а и шефовете не напират да я сменят с титулярката, шушука се в нюзрума на Би Ти Ви. За капак, рейтинга бил по-висок с новото лице, пише Уикенд. Мълвата носи, че Петя много държала да си вземе предаването обратно, тъй като бе не само негова водеща, а и човекът, измислил и наложил цялостната му концепция. Засега обаче всички пътища назад към него оставали затворени. От Би Ти Ви предлагали на актьорската щерка работа зад кадър и не били склонни да я връщат като лице на което и да е шоу. По закон са длъжни да ѝ пазят щата в телевизията, но могат да ѝ сменят позицията и май точно това ще направят, смятат работещите в медията.

Очевидно сметките й, са излезли грешни

Клюките из коридорите на медията носят, че за Петя се подготвя място като продуцент, което тя не е склонна да приеме. Макар че често е критикувана от зрителите по всякакви параграфи, включително че фигурата ѝ е твърде едра, за да се появява на екран, Дикова от малка е свикнала да работи в кадър и не била склонна да „слезе от трона“, както самата тя нарича мястото си в „Cool...T“. Сега е бясна, че там се е настанила по-млада, слаба и красива бивша репортерка, която изобщо не смята да си тръгва. Вместо да се примири, че ще работи в сянка, Петя решила да се бори за мястото си. Именно затова се навила да се върне на работа, въпреки че синът ѝ Александър е само на 7 месеца. Макар че никой не искал подобни жертви от нея, Петя решила да се прави на героиня, за да стане ясно колко много държи на работата си. В телевизията има поне 10 души, които можеха да направят филма за Стефан Данаилов не по-зле от нея, коментират колегите й в Би Ти Ви. Докато майката спасява своята звездна кариера, за бебето се грижи който може. Твърди се, че на разположение най-често е свекървата на Петя. Самият той също бил свикнал да сменя памперси и да храни сина си с пюрета, пише zajenata.bg.