Само преди няколко седмици Сашо Диков е бил на косъм от смъртта.

Медици спасили живота му разкриват, че е претърпял спешна сърдечна интервенция. Случката се е разиграла в края на август. Тогава му бил поставен байпас, тъй като стентовете вече не му вършели работа.

Животоспасяващата интервенция е била извършена от д-р Асен Келчев под прякото наблюдение на светилото в тази област проф. Иво Петров. 
Те разкриват, че Сашо Диков по рождение е с висок холестерол, който вероятно е причинил сърдечната недостатъчност, заради която се е наложило да бъде опериран.

Журналистът коментира, че вече се чувства добре и се възстановява, макар и бавно. В началото правел едва 2-3 крачки и то бавно. Операцията, която е претърпял е била с продължителност 5 часа, а спомен от нея е 25-сантиметровият белег от сърцето до гърлото му. Радва се, че вече може да се движи и да се обслужва сам.

Проф. Иво Петров, с чиято помощ бе спасен журналистът разкри, че операцията му, е била доста сложна. Той подчертава, че журналистът е жив благодарение на усилията, които заедно полагат в продължение на години. Специалистът не пропусна да подчерта, че в последните години сърдечносъдовите заболявания поразяват все по-млади хора.

На този етап все още не е ясно дали ще се върне на работното си място, след като се възстанови. 
Източник: lupa.bg

Сашо Диков се размина на косъм от смъртта