Съдът реши съдбата на Явор Бахаров

https://razkritia.com/razkritia/sadat-reshi-sadbata-na-yavor-baharov/45972 Razkritia.com
Ясна е съдбата на Явор Бахаров
Окръжен съд -Благоевград реши съдбата на Явор Бахаров. Актьорът няма да лежи в затвора, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".
Магистратите отмениха присъда, наложена от Районен съд – Разлог за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, като отложиха изпълнението на наложеното наказание от една година „лишаване от свобода“ за срок от четири години.
Съдът реши съдбата на Явор БахаровТричленен състав на Окръжния съд, след като взе предвид изложеното във въззивните жалби, становищата на страните и събраните доказателства, след като сам проведе съдебно следствие и извърши цялостна проверка на атакуваната присъда, прецени, че по отношение Бахаров е налично основание за приложение на института на условното осъждане, тъй като той е реабилитиран по право по отношение на предишните си осъждания. Прокуратурата също пледира за условно осъждане. Съдът прие искането за основателно. Тричленен състав на Окръжния съд прецени, че срокът на отлагане на наказанието „лишаване от свобода от една година“ следва да бъде с продължителност от ЧЕТИРИ ГОДИНИ - не в минималния, а в средния размер, предвиден в закона, тъй като, според съдебния състав, продължителността на този срок ще изиграе положителна роля върху устойчивостта на нагласите на подсъдимия да спазва закона. За срок от една година на актьора са наложени задължителни периодични срещи с пробационен служител. Решението на Окръжен съд – Благоевград е окончателно и не подлежи на обжалване, пише БЛИЦ.
Тагове:

Коментирай

0 Коментара