Димитър Стоянов, известен като Митко Лудия, гръмнат вероятно заради лихварство и свежа плът

Убитият в Пловдив Димитър Стоянов – Митко Лудия, най-вероятно е станал жертва на конкуренти в бизнеса с проституция или лихварска дейност – разкрива „Уикенд”. Това е основната версия, по която работят криминалистите – уверява изданието.

Основни версии за убийството Основният бизнес на Митко Лудия през последните години е бил лихварството. Той е държал заложна къща в Пловдив, която обаче е процъфтявала. Често е давал големи суми назаем на хора извън закона. Мълви се, че само за последната година и половина 38-годишният бивш член на групировката „777” е раздал над 3 милиона лева заеми срещу годишна лихва от над 25 процента.

[caption id="attachment_434319" align="alignleft" width="300"]Митко Лудия Митко Лудия беше последният от босовете на "триде седмици"[/caption]

Друга версия гласи, че мъжът е ликвидиран заради бизнеса с проституция. От години в Пловдив се говори, че за здравеняка работят над 20 проститутки, които били пращани само на ВИП клиенти. Твърди се, че в бизнеса с жива плът помагала жена му – манекенката Роси Черногорова, която живее на семейни начала със Стоянов и има две деца от него. Роси не може да се съвземе от шока, тъй като станала свидетелка на екзекуцията на мъжа си пред дома им край парк „Лаута”. „Митко Лудия временно престана да се занимава със сводничество, след като удариха бардаците на Алексей Петров. Тогава ченгетата го предупредиха да се потопи временно. Мълвеше се, че част от манекенките, които работели за него, били от известна модна агенция” – коментират съседи на Стоянов.

Краят на "Клуб 777" След разстрела на Митко Лудия в Пловдив не останаха живи босове от страховитата групировка от началото на прехода „Клуб 777” – коментират пловдивчани. Изданието припомня, че през 90-те години бяха застреляни Петър Петров-Патерицата и Георги Калапатирев – Жоро Италианеца, които бяха начело на пловдивския клон на легендарната за мутрите групировка. Третият им ортак – Митко Лудия, реши да се оттегли от силовото застраховане през 2000 г., малко след като ликвидираха Патерицата – спомнят си паметливи хроникьори на ъндърграунда в Пловдив.

Допреди 7-8 години Митко Лудия се състезаваше в ММА. Ето една от неговите срещи.