Един от тарторите на кървавата банда за отвличания „Наглите“ – Ивайло Евтимов – Йожи, наскоро е станал мъжки татко. Запознати издават, че края на октомври м.г., съпругата на свирепия гангстер Таня, го е дарила с първороден син, носещ името Емил.

 

Припомняме, че 51-годишният бандит има и дъщеря, която е в тийнейджърска възраст и за нея се грижат съпругата и брат му Емил, докато насилникът излежаваше в затвора присъдата си за серия отвличания на богаташи с цел плащане на откуп. Поради тази причина новороденият му син е кръстен на брат му.

 

Тарторът на „Наглите“ отглежда бебето в просторен луксозен апартамент в новопостроена жилищна кооперация в софийския квартал „Витоша“, който е бил купен през пролетта на 2023 г. за сумата от почти 800 000 лева, издават запознати от ъндърграунда.

 

С парите от откупите Йожи от Наглите се нанесе в нов апартамент за 800 бона

По документи жилището се водело собственост на близък роднина на Йожи, но неофициално се твърди, че имотът е купен с част от парите от откупите, които „Наглите“ прибраха от близките на отвлечените от тях 13 родни милионери в периода 2007 - 2009 г. Според данни от похитените общата сума, събрана от бандата за отвличания, е 6,2 милиона лева, но се твърди, че „Наглите“ са взели общо над 10 млн. лв. от кървавия бизнес с отвличания. Милионите от откупите така и не бяха открити при разбиването на най-бруталната банда, действала в България от 1989 г. насам.

 

Сред жертвите са бизнесмените“ Киро Киров, Ангел Бончев и съпругата му Камелия, ексмитничарят Георги Георгиев – Пурата, Боби Мекото, Вилхелм Краус, невръстният по онова време Джорджо Марков, синът на правешкия бизнесмен Румен Гунински. По време на плен някои от пленниците останаха без уши и пръсти, за да бъдат убедени близките им по-бързо да дадат парите. Твърди се, че главорезът с ножицата и клещите е бил именно Йожи.

 

През 2013 г. Ивайло Евтимов и останалите от „Наглите“ се сдобиха с ефективни осъдителни присъди, като Йожи получи по 18 години затвор за всяко от 13-те похищения, които бяха акумулирани в обща присъда. Рецидивистът стана първият от „Наглите“, който беше освободен предсрочно от затвора. В края на септември 2020 г. съдиите от Софийския апелативен съд Николай Джурковски, Александър Желязков и Емилия Колева постановиха главореза да излезе предсрочно от пандиза, спестявайки му почти 3 години от дадената му присъда. Сметките показаха, че Йожи е лежал 15 месеца за всяко отвличано, в което е играл основна роля.

 

След като напусна пандиза, Йожи мина за кратко в нелегалност. Тогава мнозина предположиха, че един от тарторите на „Наглите“ се е изнесъл от столицата, за да избегне отмъщение, тъй като слуховете в  ъндърграунда гласяха, че част от жертвите на бандата за отвличания са го „поръчали“. Йожи обаче се завърна към активния живот преди около година, а хора от подземния свят свидетелстват, че бандитът често е засичан със семейството си в скъпарски ресторанти и барове. Дали пък бандитът не дебне нови свои жертви под прикритието на любящ съпруг и „късен“ татко?

 

В досието на Йожи, освен серия от отвличания на богаташи, фигурират и куп въоръжени грабежи. Още през 1993 г. той е задържан като част от банда, извършвала грабежи над тираджии и богати чужденци на магистрала „Тракия“. През 2002 г Йожи отмъква чанта със злато и бижута на стойност над 165 000 лв. при въоръжен грабеж над бизнесдама съвместно с Валентин Михайлов – Ихтиманския, който години по-късно ще стане защитен свидетел срещу „Наглите“. Гангстерската мълва приписва на Ивайло Евтимов дейно участие в още поне дузина въоръжени обири съвместно с групата на пернишкия бос на автомафията Валентин Кирилов – Пуйката. До този момент обаче двамата но са били съпроцесници по нито едно съдебно дело.

 

„Такива отрепки като Йожи няма как да си вадят хляба честно! Със сигурност се занимава отново с престъпни дела. „Наглите“ почерниха живота ми, както и този на още поне 12 семейства, а накрая се оказа, че уж са похарчили парите и че нямат нищо на свое име. Сега тези боклуци живеят като царе на свобода – е, не сме правова държава", възмущава се един от пленниците на „Наглите”, пожелал да остане анонимен.

Източник: Уикенд, crimesbg.com