Такова нещо наистина се наблюдава изключително рядко

Рядко явление по родното Черноморие хвърли в шаш не само туристите, а и местните жители.

Хората, живеещи около морето отбелязват, че подобно нещо наистина се случва изключително рядко, още повече по това време на август.

Става въпрос за пълно безветрие и абсолютно никакво вълнение на морето.

Местните жители, които са наясно с обичайното състояние на родното Черноморие отбелязват, че такава „тепсия“ се среща изключително рядко през август. Ако пък подобно нещо се случи в късните следобедни часове, както е станало пред вчерашния ден, то спокойно може да си пуснете тото и имате немалък шанс да приберете някаква печалба, коментират шеговито те.

Те не могат да повярват, че морската вода е останала „кротка“ от самото начало до края на деня, нещо, което наистина може да бъде видяно изключително рядко.

Според синоптиците през днешния ден в часовете след обяд по северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността, но по останалата част на Черноморието до обяд ще остане слънчево. Не се очакват валежи. Вятърът ще е до умерен и ще се ориентира от североизток. Максималната температура на въздуха ще се движи в интервал от 27 до 31 градуса, а на морската вода 25-26 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Източник: plovdiv24.bg