Случайно или не, дъщерята на президента ще бъде в главната роля в следващата продукция на режисьора. Тя ще е финансирана от БНТ и ще струва 340 хиляди лева на държавната хазна.

Максим Генчев си навлече не малко критика и атаки покрай спорния филм за Христо Ботев, за който години се търсеше финансиране. Много хора участваха с лични дарения, за да може да се реализира проектът, който бе очаквам с нетърпение от всички.

След премиерата му обаче се разрази истински скандал и мненията бяха в 2-те крайности, като може би преобладаваха негативните, дори имаше майтапи, че ако мразите някой – пожелайте му режисьора Максим Генчев да направи биографичен филм за него…

Не липсваха и съмнения за неговите режисьорски умения – някои твърдят, че ако той е режисьор, то те са Лили Иванова.

Също така си събра и доста обиди като „брутален некадърник“ и, че трябва да бъде съден за поругаване на национални символи.

А писателка, застанала с името си – Веселина Седларска сподели, че вече е ясно кой уби Ботев - режисьорът Генчев.

 

Друга режисирана от него продукция е за Васил Левски и се нарича „Дякон Левски“, лентата също предизвика поляризиране на мненията и вълна от недоволство.

Любопитен е фактът, че скандалният режисьор бе народен представител от формацията на „червената“ Мая Манолова „Изправи се Мутри Вън“.  Осведомен източник твърди, че националната телевизия е финансирала със 120 хиляди лева продукцията на Генчев.

Очаква се за бъдещата такава той да получи 341 хиляди лева, които вече са одобрени от БНТ.  Филмът ще се казва „1349-то Господне“. В него главната роля ще бъде поверена на дъщерята на президента на България Румен Радев – Дарина, която учи в НАТФИЗ.

Друга любопитна подробност е, че президентът бе сред ВИП гостите на премиерата на филма „Ботев“, а от своя страна Максим Генчев се „отплати“, като участваше в инициативния комитет, който издигна президента за 2-рия му мандат.

Всичките тези съвпадения генерираха предположения, че поради тях е получил финансиране от държавната телевизия.

 

Главната роля във възмутителния филм за Ботев се изпълнява от актьора Деян Жеков, а също така участва в лентата и Матей Генчев – син на режисьора. Също така и 2-ма кмета – Румен Стоянов (кмет на Калофер) и Иван Иванов (екс кмет на село Васил Левски).

Известният кинокритик Деян Статулов също е потресен от бездарното филмово творение. Той изрази мнение, че живеем в свободна страна и всеки има право да се изразява според интелекта, амбицията и таланта си. Според него проблемът възниква, когато бездарието вземе превес над нормалното, както е в случая.

Филмът получи критика и от известния журналист Мартин Карбовски, който сподели, че тъкмо щял да напише нещо добро, но ще замълчи…

Източник: Уикенд

Румен Радев ли стои зад некадърника Максим Генчев, изгаврил се с Ботев