Името Георги Градев се появява навсякъде, става ли дума за високи постове и скандали.  Бившият вратар с неизвестни спортни постижения е популярен в спортните среди единствено с острия си език, с постоянните си нападки и закани по адрес на известни и доказани спортисти и спортни дейци. През годините плюе по едни от най-великите ни спортни звезди, не спестява закани и обиди и към Българския олимпийски комитет. 

 

Георги Градев е вписан като основател на СИЛА Интернешънъл Лойърс през 2017 г. заедно с Юрий Зайцев и Михаил Прокопец. Фирмата има седалище в Москва.

 

Също като другия “адвокат по спортно право” Руди Гела не е особено талантлив юрист. Но си приписва огромен брой дипломи и дела.

 

Справка в базата данни на Jus Mundi и Jus Connect показва само 42 дела, свързани с Градев и фирмата, основана от него. Има информация за дела до 2022 г. включително. Липсват такива за 2023 г. Той обаче твърди, че са стотици… Името му дори не се споменава в регистъра на столичните адвокати. Това показва разследване на медията Фрогнюз.

 

Продължаваме да проверяваме посочените университети, които е завършил с отличия Градев, но засега усилията ни не се натъкват на неговото име. Което не означава, че не ги е завършил - просто все още не откриваме следи за неговото присъствие.

 

По всичко личи, че някогашният вратар има големи амбиции, но не и капацитет. Освен да лъже и да се замесва в скандали. Бивш футболист, вратар – също като сегашният шеф на БФС Боби Михайлов. Приликите не спират дотук. Градев щял да става новият шеф на БФС, както сам обяви. Но няма кой да го избере! Знаейки това, той се опитва да влезе във възможно повече медии със скандални твърдения до месец март, когато интересът към него ще спихне за пореден път.

 

Избухлив и неуравновесен, Градев седи зад множество скандали в спорта. Още през 2008 г. медии публикуват твърдения на известния български футболист Георги Христов. Нападателят е категоричен, че Георги Градев, подвизаващ се като мениджър по онова време, представляващ „Ботев“ – Пловдив в спора с „Левски“ по онова време, го тормозел и заплашвал по телефона.

 

Подвизаваше се в екипа на Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров, но вече не е в него. Твърди, че сам е напуснал, но различни източници са на мнение, че е бил помолен учтиво, но настоятелно да се отдели.

 

В момента твърди, че представлява известния ни плувец Антъни Иванов, който има проблеми с някои членове на федерацията по адрес на която и Градев и Иванов не спестяват обидни квалификации. Хора от плуването обаче са категорични, че много скоро младият ни талант ще разбере своите заблуди по отношение на „прочутия експерт по спортно право“.

Източник: crimesbg.com