Тя е категорична, че Цветан Василев не е замесен в убийство

Родителката на злополучния банкер Цветан Василев проговори в ефира на bTV.

Тя изплака, че хората, на които е помогнал най-много сега искат да му вземат банката. Като всяка майка Тота Василева съветва сина си да остане в чужбина с оглед на неговата безопасност и сподели в ефира на bTV, че откакто е заминал, не й се е обаждал нито веднъж. Майката на Цветан Василев изрази желание поне веднъж да влезе в банката, за да види какво е, тъй като никога през живота си не е влизала в такава институция. Тота Василева определи банката като страшна.

[caption id="attachment_420899" align="alignright" width="300"]Майката на Цветан Василев е категорична, че не е замесен в убийство Майката на Цветан Василев е категорична, че не е замесен в убийство[/caption]

Майката на Цветан Василев преживява с пенсия в размер на 340 лева и може би е една от малкото, които са категорични, че повече пари не са й необходими. Тя сподели, че цял живот е живяла скромно и никога не се е лакомила за много пари. Необходими са й единствено средства, за да може да преживява. Тя призна, че съжалява хората, чиито вложения са замразени в КТБ, тъй като тези средства са им необходими я за ученици, я за студенти или пък за нещо друго важно, а най-вероятно вече са ги изгубили. На въпроса дали Цветан Василев може да е замесен в убийство, майка му отговори категорично, че е невъзможно. Според нея Цветан Василев се страхува за живота си и поради тази причина не се прибира в България. Тя самата също го съветвала да не се връща.

Тота Василева разкри, че преди време Цветан Василев споделял много с нея, но вече не го прави. Тя заяви, че пожелава на хората, които са му причинили това да живеят на стари години с нейните тревоги. Въпреки това е съгласна да вижда сина си само веднъж годишно, но да знае, че живее добре. Майката на Цветан Василев не успя да сдържи сълзите си пред камерата на медията, а в заключение посочи, че „цялата тази щуротия” е дело на централната банка, пише pik.bg.