На гръцките острови такситата искат от клиентите си дори по 150 евро само за 20 км път от летището до хотела, съобщава режисьорът Стилиян Иванов, свидетел на местната практика за изнудване на туристи от България. Според информацията, туристите са оставени в лапите на местните шофьори, след като местните власти са спрели редовната автобусна линия.

Роден режисьор бесен: Гърция не е само мустакати чичовци, щавят сънародниците ни с нечувани тарифи

Това представлява не малък капан за пътуващите, особено ако не са запознати със ситуацията. Последният полет от Атина до Кос приземява близо 200 пътници в 23:00 часа. Местните насочват туристите към таксита, които вземат нереално високи суми - 150 евро за 20 км, което означава 50 евро на пътник.

Роден режисьор бесен: Гърция не е само мустакати чичовци, щавят сънародниците ни с нечувани тарифи - Снимка 2

Стилиян Иванов споделя личен опит, като той успява да плати само 30 евро за превоз, след като наел кола предварително, избягвайки дългото чакане на такси. Той предупреждава българите, които планират почивка на гръцките острови, да бъдат внимателни и да организират трансфер и други детайли предварително.

Роден режисьор бесен: Гърция не е само мустакати чичовци, щавят сънародниците ни с нечувани тарифи - Снимка 3

Стилиян Иванов споделя явното си разочарование от отношението на местните, като допълва, че някои гърци, въпреки че изглеждат гостоприемни и усмихнати, се явяват и алчни и не малко корумпирани. Завършва с препоръка към всички пътуващи към Гърция да са подготвени и да избягват ситуации, които биха ги поставили в неприятно положение и биха им развалили почивката.

Източник: blitz.bg