Робин Уилямс изпаднал в депресия след като научил за състоянието си

Робин Уилямс е бил болен от Паркинсон. Комикът е бил в начален стадий на болестта, но диагнозата се отразила изключително негативно на психическото му здраве и влошила депресията му. Това заяви пред Би Би Си третата и последна съпруга на актьора Сюзън Шнайдер. Вдовицата категорично отхвърли твърденията, че Робин Уилямс се е върнал към дрогата и алкохола и именно те са го тласнали към тежкото решение сам да сложи край на живота си.

[caption id="attachment_419547" align="alignright" width="300"]Робин Уилямс е страдал от Паркинсон Робин Уилямс е страдал от Паркинсон[/caption]

Според Сюзън най-вероятната причина за решението на съпруга й е болестта му и нежеланието му да сподели публично за борбата си с нея, научиха от "24 часа". Въпреки трагедията обаче Шнайдер намери сили да призове всички хора, страдащи от Паркинсон, да намерят сили в себе си, за да се борят с болестта.

Припомняме ви, че Робин Уилямс се самоуби в неделя в дома си в Калифорния. 63-годишният актьор изчакал съпругата си да си легне, заключил се в другата стая и се обесил със собствения си колан. Преди това направил неуспешен опит да си пререже вените, разкрива местният шериф Кейт Бойд.