Наследницата на дупнишкия мафиот Пламен Галев изненадващо обяви, че е готова да се раздели с част от богатството си в полза на бедните

Наследницата на Пламен Галев – Светослава, влиза в ролята на Робин Худ в чорапогащи, като се явява в ролята на защитник на бедните и онеправданите по света и като враг на глобализацията и консуматорското общество.

Това става ясно от интервю, дадено от Светослава Галева, на нигерийската правозащитничка Мутенди. Последната интервюира млади предприемачи, които са ангажирани и с обществени каузи. Светослава влиза в тази роля като финансист, който е завършил в чужбина. Тя има регистрирана собствена фирма с инициалите й SPG & Partners (Светослава Пламенова Галева). Компанията й се занимава с управление на чужди финансови активи с гарантиране на добри печалби и оптимизация на дължимите данъци.

Робин Худ в чорапогащи! Щерката на Пламен Галев дарява на бедните
Светослава Галева се представя като благодетел

В интервюто щерката на Галев заявява, че трябва да се помага на бедните по света и това е отговорност на богатите. Нейно е схващането, че по-заможните трябва да помагат периодично с благотворителност, а не само в края на живота си. Тя ни убеждава, че е склонна да дари част от състоянието си за благотворителност.

Нямаме данни обаче дали има разминаване между приказки и дела. Светослава от години кара Ферари, подарено от баща й, и се фука редовно с марковите дрехи, които си купува. Самата Светослава, заедно с майка си и брат си, от години живеят в два луксозни апартамента в Лондон.

Баща й Пламен Галев и ортакът му Ангел Христов се укриват от родното правосъдие вероятно в Дубай.

Източник: „Уикенд“