Премиерът я нападнал, вместо да й благодари

Ренета Инджова избухна в ефир срещу министър-председателя на Република България Пламен Орешарски.

В ефира на Нова тв единствената жена министър-председател на Република България заяви, че вместо да й благодари, Пламен Орешарски я разкритикувал, че срещу нея има обществено настроение. Припомняме, че Ренета Индожова бе уволнена изненадващо от поста председател на (НСИ) Националния статистически институт на 17 април.

[caption id="attachment_406908" align="alignright" width="300"]Ренета Инджова изплака, че Орешарски я нападнал, вместо да й благодари Ренета Инджова изплака, че Орешарски я нападнал, вместо да й благодари[/caption]

Тя разкри в ефира, че е била извикана в края на работния ден, за да й бъде съобщено, че е освободена от длъжност. Ренета Инджова разкри скандалната истина, че е била уволнена, тъй като се е опитала да спре кражбите в НСИ и да осуети порочната практика по превръщането на статистическия институт в стъкмистически институт. Бившият министър-председател бе категорична, че е оставила зад гърба си изключително подготвени хора, които е събирала „като зрънце”. Ренета Инджова отправи апел към управляващите и в частност към Плъмен Орешарски да не сменят „тези директори”, тъй като наистина са изключително добре подготвени кадри и смяната им неминуемо ще окаже пагубен резултат, пише pik.bg.

Това е поредният тежък удар, който съдбата нанася върху Ренета Инджова. Припомняме, че през февруари се спомина единствената й дъщеря – Ралица Славенкова. Ралица почина в САЩ в резултат на злокачественото заболяване рак на панкреаса. Тя, съпругът й и двете им деца живяха дълго време в американския щат Принстън. Тя й съпругът й Атанас Тепавичаров успяха да дарят най-щастливите моменти в живота на Ренета Инджова като я направиха два пъти баба.

Внукът на Ренета Инджова – Мартин е на 7 години, а внучката, която е кръстена на нея е едва двегодишна. Ралица Славенкова бе единственото дете на единствената до момента жена, министър-председател на Република България. Ралица Славенкова се венча за пръв път за Атанас Тепавичаров през 2004 година, а година по-късно двамата сключиха и църковен брак, казвайки си заветното да пред Бога в храма „Света Неделя”. След като завършва образованието си в Щатите, дъщерята на Ренета Инджова е категорична, че няма намерение да се връща в родината си.