Участие в бъдещия съдебен процес срещу митничарската банда на Никола Николов – Паскал, ще вземе и ексминистъра на туризма Николина Ангелкова, но не като обвиняема, а като свидетел, разкриват запознати с разследването.

 

До този момент Ангелкова е била разпитвана три пъти, като е признала пред разследващите, че е поддържала връзка с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, който е сред обвиняемите по шумното митническо дело. Снимки на Коцев и Ангелкова се появиха в медиите в началото на април т.г., след като шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова бе арестувана в кабинета си, а жилището на Коцев бе обискирано и впоследствие той също се озова сред обвиняемите.

На един от фотосите, Коцев позират с Ангелкова пред ВИП залата на летище „София“, заедно с контрабандиста Стефан Димитров, а на другия фотос ченгето с присадената коса се вози на задната седалка на „Мерцедес Майбах“ до Ангелкова, демонстрирайки скъпия си часовник.

 

Първоначално ексминистърът на туризма коментира, че се познава с Коцев от по-малко от година и че се е виждала с него „както на публични събития, така и по поводи“, но не се интересувала от работата му. Впоследствие обаче тя се отрече публично от Живко Коцев и определи връзката си с него като „житейско решение с непредсказуеми последствия“ в едно от интервютата си.

 

„Тя ще бъде призована като свидетел в процеса, за да бъде разпитана за задграничните си пътувания заедно с Живко Коцев и баща и син Марин и Стефан Димитрови. Разследването установи, че ексминистъра на туризма е посещавала Малдивите, както и още няколко екзотични дестинации, заедно с Кочев от 2021 г. насам. Целта на разпита й е да бъде установено с какви средства двамата са пътували по света и са отсядали в най-скъпите хотели“, разкрива представител на държавното обвинение.

Източник: Уикенд, crimesbg.com