Рибарите, които предпочетоха лодките и мрежи си пред изборните урни, се оплакваха от слабия улов в деня на изборите. Пламен Петров от Варна сподели, че дошъл в Царево с надеждата да улови големи риби, но хванал само два чернокопа и 7-8 сафрида в кофата си. Той обясни, че причината за този слаб улов е в силния вятър.

Днес не ни е ден, каза варненецът, който вместо да гласува е в морето на риболов.

 

Рибарите от Царево гледат към морето с надежда. Въпросът е дали то ще бъде щедро и дали прогнозите за изобилен улов ще се сбъднат, или пък ще останат с празни мрежи и надежди за по-добри времена.

Разочаровани рибари обясниха какво изгони рибата от Черно море

В търсенето на голямата риба…

Рибари-любители пътували от север към юг, мотивирани от новината, че морето тук е пълно с вкусни паламуди. Обаче се оказа, че не са подготвени за необичайно горещо време за сезона, което развалило плановете им.

„Вятърът трябва да духа от север. Следим прогнозите, но те не предвещават да се промени скоро. Рибата силно зависи от течението и от посоката на вятъра“, сподели Пламен.

„Прекарахме цяла вечер разхождайки се по морето и се надявахме да забележим голямата риба. За съжаление уловът тази година е много скромен“, каза Нико Мавров от Царево.

Източник: blitz.bg