Новината, която втрещи лекарската гилдия – че в помещение в Плевен, собственост на регионалната величина доц. Емилияна Конова, са открити наркотици, е само върхът на айсберга… Лекарката, която от 17 години управлява клиника за репродуктивно здраве, се оказа сред най-властните фигури в Плевен и региона с много приятели, на които да разчита – политици, адвокати, лекари, пише Alarma.bg.

Казват, че всичко е заради връзките на мъжа ѝ Людмил Конов – Доктора, който бе убит в края на юни 2004-а едва на 40. По онова време съпругът на Емилияна е един от собствениците на актуалния хотел „Ростов” заедно с Христо Димитров Каленов и Васил Миланов Антонов. Лекарят-психиатър притежавал и китайски ресторант, близо до който е застрелян.

Людмил Конов – Доктора

Всъщност, парите на фамилията са от бизнеса с горива, неслучайно Людмил Конов – Доктора е спряган като наследник на боса от СИК Стоил Славов – Телето, за което вече ви разказахме.

Точно по този повод около Конови изплува името и на олигарха Валентин Златев. Петролният и хотелиерски бос от Правец бил топлата връзка между бившия президент Георги Първанов и СИК в лицето на Младен Михалев – Маджо и покойниците Стоил Славов – Телето и Людмил Конов – Доктора, четем в публикация на „Банкер” от 10 септември 2020-а.

Именно Доктора, чиято съпруга доц. Емилияна Конова днес е сред силните играчи в Плевен, бил „виновен” за прераждането на „пикаещия във фонтани” Румен Петков от кмет на Плевен в политик от национална величина.

Безспорно е едно – че Конов е имал много бизнесконтакти, занимавал се е доста време след началото на промените у нас с петролен бизнес, а неговата вдовица Емилияна наследява връзките му, категорични са източниците на Alarma.bg.

През 2011 г. проверка на Агенцията по трансплантации установява, че въпреки риска за здравето в плевенската клиника Медицински център Клиничен институт за репродуктивна медицина „Св. Елисавета” на вдовицата Емилияна Конова се ползват нераждали момичета за донори на яйцеклетки!

Тогава отстранената като директорка на Изпълнителната агенция по трансплантациите (ИАТ) Теодора Джалева не се сдържа и разкрива, че именно одитът в клиниката на до върха на МЗ достигат връзките на доцентката…

Проверката ни показа, че клиниката на Конова работи от 2007 г. и вече има клонове в Бургас и Пловдив.

Щерката Наталия е доволна в прегръдката на бъдещия премиер Мария Габриел

Емилияна и Людмил имат две дъщери, също лекари – Наталия, която е клиничен фармаколог и парадира с близост до бъдещата ротационна премиерка Мария Габриел, и Боряна – детски психолог, чийто съпруг сред най-силните строителни босове – рядко може да му убегне тлъста обществена поръчка в региона на Плевен.

Антуражът на маститата доцентка също е прелюбопитен – политици, бизнесмени, творци, адвокати и, естествено, лекари.

Източникът на Alarma.bg насочи вниманието ни към неуспялата общинарка адв. Мария Кънова, наричана в Плевен Царицата на домашното насилие.

Психоложката Анелия Рангелова

Връзката с голямата шефка Емилияна Конова минава през подчинената ѝ докторка Анелия Рангелова, психолог в инвитро клиниката.

Източник: narod.bg