Организацията става по-силна или се разпада

Ивайло Динев, който е един от ранобудните студенти заяви в ефира на bTV, че са подкрепили и втората окупация.

Според него разделянето на пътищата след окупацията е напълно нормален процес, тъй като всеки един от тях е с различно виждане. Той определи като безумие втората окупация, предвид хората, протестиращи пред Ректората, нарастващото напрежение и неколкократните опити на полицейските власти да нахлуят в сградата. Динев сподели, че самите окупатори са заявили, че възнамеряват да излязат на следващия ден.

[caption id="attachment_166408" align="alignleft" width="300"]Организацията става по-силна или се разпада Организацията става по-силна или се разпада[/caption]

Участникът от втората окупация на Алма матер – Антон Филев пък изрази съжаление за това, че окупацията на висшето учебно заведение не е успяла да постигне целите си. Той поясни, че по-радикалните хора сред тях, са били участниците в първата окупация. Студентът Димитър Вълчев пък заяви в телефонен разговор с медията, че Ранобудните студенти е неформална организация и допълни, че мнозина получават този етикет просто ей така.

Той подчерта, че участието в общите събрания и съобразяване с взетите на тях решения, те прави такъв (Ранобуден студент). Вълчев обаче заяви, че това, което наблюдавахме през последните няколко дни не е проява на ранобуден студент. В заключение Ивайло Динев посочи, че организацията е изправена на кръстопът. Единият път е да прерасне в по-сериозна организация, а другият – да се разпадне, пише вестник „24 часа”.