Отскоро за първи зам.-кмет на района е назначен някой си Румен Георгиев, който на 29-ти юни тази година е избран за председател на градския съвет на партия „Русофили“. На поста преди това е бил Иван Таков, който е внук на комуниста Пеко Таков.

На конференцията новопоявилият се шеф на софийските русофили е получил поздрав лично от Николай Малинов, главният путинофил в България – Николай Малинов. Последният попадна в списъка Магнитски и е подсъдим по дело за шпионаж в полза на Русия.

Изглежда неговото протеже и явно важна клечка в проруските среди ще шири като зам.-кмет на район Красно село. Изглежда не му стига да е само председател на мечтаещите да сме проруска губерния.

Победата на московското влияние у нас е спечелена дори без съпротива и бой.

Протежета на Николай Малинов окупираха властта в кметството на „Красно село“ без избори дори

Георгиев е назначен на позицията от кмета на района арх. Румен Русев, който също не е минавал през избори, а сяда в кметското кресло посочен от 39 общински съветници.

Изглежда за общинарите не е от значение, че Красно село преди 4 години подкрепя Демократична България. Друг е случаят с уж синята Росина Станиславова, която първо се захвана с уреждането си на допълнителни доходи, назначавайки се за ръководителка на някои проекти.

Демократична България не след дълго снема доверието от издигната от тях битова аферистка. Последва три пъти уличаването й в конфликт на интереси от КПКОНПИ и през март кметицата е изгонена окончателно от позицията й.

Само месец след това общинският съвет поставя на мястото й арх. Румен Русев в качеството му на временно изпълняващ функцията на кмет. Той идва от изцяло другата страна на политическия спектър – от промосковската и позабравена партия Атака. Кметът ще управлява до предстоящите местни избори през есента. А относно неговите политически възгледи – няма и съмнение, че принадлежи на „здравите, патриотични партии“, тъй като през 2021-ва става общински съветник от листата на Атака. В момента пък е номинация на Карлос Контрера от ВМРО и Борислав Иванов от Атака. До момента архитектът е успял да се издигне до зам.-преседател на Столичния общински съвет и принадлежи към групата с фамозното име Патриоти за София  за ред, сигурност и справедливост, която е в обединение със съветниците от Атака и ВМРО.

Изглежда, че Румен Русев довършва кметски мандат за 2-ри път – преди време управлява и район Младост (от юни 2018-та до ноември 2019-та г.), когато заема поста на вкараната в затвора Десислава Иванчева. За изненада на избирателите, той кметува 2 пъти без да е получил и един глас от тях.

По същата схема до октомври ще командори и Красно село. По-интересното е защо на никой от голяма община не му прави впечатление, че район, предпочел управление на Демократична България е „даден“ на Атака и на русофилско движение.

Без съмнение изглежда, че руското влияние се радва на победи с лекота в България.

Източник: Уикенд