Покривът на чисто новият луксозен имот на Слави Трифонов поддаде на проливните дъждове. Преди броени дни се наложило майстори да посетят дома на Дългия в „Бояна“, за да отстранят теча.

 

След като към 11 ч. лидерът на ИТН установил, че домът му се пълни с вода, тутакси извикал опитната бригада, която да отстрани теча. Според разказите на съседи, майсторите са изкарали почти целия ден на покрива на Трифонов.

 

От близо година ексшоуменът и настоящ политик обитава баровския палат, след като през лятото най-после завърши цялостното обзавеждане на 5-етажния си дом, който бил закупен още преди години. Имотът се намира в непосредствена близост до Киноцентъра в  „Бояна“, а до имението му се стига по частен път, заварден от специално наети охранители.

 

Протече покривът на Слави Трифонов

Луксозната сграда е издигната по индивидуален проект на архитектурно бюро, за което Дългия платил баснословна сума, констатират не без завист съседите му, които до един са представители на родния политически и икономически елит.

 

Груба оценка на брокери сочи, че Трифонов е пръснал поне 5 млн. лв. само за градежа на имота, като за панорамните прозорци и осветлението са отишли още стотици хиляди левове. Очевидно обаче покривът не е бил направен както трябва и това е довело до теча, който пък вбесил и без това маниакално педантичния политик.

Той дори е твърдо решен да търси сметка на фирмата за възникналата неприятност, тъй като покривът все още е в гаранция.

 

По отношение на работа и пари, лидерът на ИТН е известен с непоколебимата си точност. Това се отнася не само за служителите му, а и за хората, на които доверява ремонтите.

Негови съседи отсега съжаляват фирмата, тъй като са убедени, че ще платят неустойка на Дългия и в никакъв случай няма да им се размине, тъй като той никога не е на загуба, а в случая е изцяло в правото си.

 

След като в продължение на 3 години Дългия отказваше да публикува задължителните по закон данни за имуществото си и предпочиташе да плаща глоби и да чака ревизия от Антикорупционната комисия, той най-после го декларира в последната му имотна декларация.

Както става ясно първоначално къщата е била собственост на офшорна фирма, след което Трифонов я купува на доста сносна цена.

 

Запознати разкриват, че откакто е новодомец, почти не излиза от имението си. В имението си той разполага със специална шумоизолирана стая на приземия етаж, в която мобилните телефони нямат обхват. Именно там провеждал важните си бизнес и политически разговори. Според мълвата поне два пъти седмично в покоите му пристигал лидерът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, за да му докладват случващото се. Заедно с него пристига и депутатът Светослав Балабанов, който е един от най-доверените му хора.

Източник: Уикенд