Прогнозата на Ванга сочи, че Апокалипсисът ще застигне човечеството през 2016 г.

Много са показателите, които сочат, че стряскащите пророчества на Ванга за 2015 година са на път да се сбъднат.

Езотерикът инж. Радослав Димитров коментира, че другото неизвестно, което виси в бъдещето и всява сериозен смут в обществото е въпросът дали ще има Трета световна война, в която Русия ще даде отпор на Запада. Ако по някакъв начин ядрените арсенали не успеят да сложат точка на цивилизацията ни, то вероятно природата ще я сложи със своя библейски арсенал като урагани, трусове, наводнения или цунами.

[caption id="attachment_432412" align="alignright" width="300"]Прогнозата на Ванга сочи, че Апокалипсисът ще застигне човечеството през 2016 г. Прогнозата на Ванга сочи, че Апокалипсисът ще застигне човечеството през 2016 г.[/caption]

По-възрастните хора от Петрич разказват, че Ванга не виждала само бъдещето на страната ни, а на планетата като цяло. Често пъти тя коментирала между съседи, че е добре, че няма да са живи, за да видят какво ще се случи на грешното човечество. Запознати с предсказанията на пророчицата припомнят, че тя много рядко е обвързвала прогнозите си с конкретни години, тъй като за нея времето било относителна категория. Ванга доверявала, че в отвъдните измерения и светове не съществува такъв показател като време и уточнявала, че там дните, месеците, годините и вековете са проста последователност от картини.

Руски тълкуватели на пророчествата на Ванга твърдят, че идната 2015 година щяла да бъде особено поличбена. Едно от пророчествата й гласи, че годината на петнайската от новото хилядолетие ще е разделена и Бог ще отсее зърното от плявата. Тя твърдяла, че след 15 идвало и числото на Апокалипсиса (16). Твърди се, че Ванга е пророкувала Апокалипсиса за 2016 или малко след това.

Петричката пророчица е посочила, че още с началото си идната година ще доведе до икономическа криза и е предупредила, че се задава глобална катастрофа. Някои страни от Европа, Югоизточна Азия и Южна Америка, ще бъдат покрити от вода от световния океан. А вторият край на света ще настъпи през втората половина на същото лето Господне, твърдяла Ванга. Всевиждащата петричанка имала за първи край на света ледниковият период, който е изтребил до крак динозаврите, пише pik.bg.