На този етап остава основната версия, че хубавата Валя се е самоубила

Наблюдаващият прокурор даде отговори на горещи въпроси, свързани със смъртта на хубавата Валя роднините, на която твърдят, че е била убита.

Прокурор Маджаров бе категоричен, че на този етап няма доказателства на твърдението, че в смъртта на хубавата Валя са замесени полицейски служители. Той бе категоричен, че това са само медийни спекулации.

[caption id="attachment_435598" align="alignright" width="300"]На този етап остава основната версия, че хубавата Валя се е самоубила На този етап остава основната версия, че хубавата Валя се е самоубила[/caption]

Макар мнозина да нападат приятеля на хубавата Валя – Валентин Георгиев, прокурор Маджаров посочи, че нападките са неоснователни. Разследващите са категорични, че упреците срещу него са необосновани и той е направил всичко по силите си, за да помогне на работата на криминалистите, заети с разследването на случая. Припомняме, че хубавата Валя изчезна на 15 април миналата година. За последен път тя е била забелязана жива в района на Морската градина около половин час след 23 ч.

Безжизненото й тяло бе открито на 19 май, в напреднала фаза на разложение. То бе забелязано от гражданин, разхождащ се в района на вълнолома от страна на Морската градина. Разпознаването на хубавата Валя бе извършено по дрехите, с които е била облечена. Разследването по случая все още не е прекратено. Прокурор Маджаров посочи, че на този етап по случая няма нищо, което може да предизвика интереса на медиите и широката общественост.

На този етап основната версия за смъртта й остава самоубийство. Майката на хубавата Валя обаче изпитва сериозни съмнения и твърди, че е била отвлечена и убита. Именно поради тази причина полиция и прокуратура работят по всички версии. Прокурор Маджаров посочи, че на този етап разследващите не са му докладвали за обрат, който да промени версията за самоубийство.

Камерите за видеонаблюдение в морската градина са заснели как хубавата Валя влиза в парка край морето и се разхожда часове наред. Моментът, в който е скочила в морето обаче не е запечатан на видеоустройствата. От записите става ясно, че медицинската сестра е била сама през цялото време, пише pik.bg.