Тепърва ще се установява с каква скорост се е движил

Днес от Окръжна прокуратура във Велико Търново обявиха, че шофьорът на румънския автобус, който катастрофира край града, е привлечен за причиняване на смърт по непредпазливост заради превишена скорост и погазване на правилата за движение по пътищата.

Прокуратурата взе ключово решение за кървавото меле с автобус край Велико Търново

Както вече стана ясно зад волана на автобуса по време на кървавото меле, причинило смъртта на четирима души, е турски гражданин.

Прокуратурата обяви, че предвид съществуващата опасност той да се укрие, ще поиска от съда налагане на мярка задържане под стража за 72 часа.

От прокуратурата обявиха, че през цялата нощ, както и на следващия ден са продължили процесуално-следствените действия на служителите от НСЛС.

Пълно съдействие им оказват и от Следствения отдел на търновската полиция.

Вече са събрани достатъчно доказателства за вината на лицето, привлечено към наказателна отговорност – шофьорът на автобуса.

Открити са още части от устройство. Предстои разследващите органи да установят дали те са част от тахографа и съдържат информация, която би била полезна. Предстои тепърва да се уточни скоростта, с която се е движил автобуса към момента на катастрофата.

Вече са разпитани всички пострадали като са проведени и редица действия по разследването.

На този етап няма доказателства, за да бъде повдигнато обвинение на шофьора на автомобила, в който се удари първоначално автобусът.

Така и не става ясно обаче дали пътната настилка е сред причините за тежката катастрофа, както гласеше една от версиите по случая.

Източник: blitz.bg