Заслужилият треньор по борба Пламен Пенев, бе застигнат от нелепа смърт в навечерието на 2024 г. след гонка по улиците на Стара Загора. Макар МВР да се опита да обясни случая като обикновен пътнотранспортен инцидент, и за обикновения гражданин е извън съмнение, че правната квалификация е доста по-различна. Изтеклите в медийното пространство видеоклипове, макар и с недобро качество, ясно показват, че Пламен Пенев е бил убит чрез душене и побой от побеснелите ченгета.

 

Всички патрулиращи полицаи, както и всички водачи въобще задължително преминават през курс. Повече от възмутителен е начинът, по който единият от униформените с тяло на морж скача, опитвайки се да  изкърти с ритници пасажерската врата на автомобила на жертвата Пенев.

 

От другата страна пък неговите колеги вадят пострадалия от ПТП треньор по борба като чувал с картофи – дърпайки го през прозореца като обезумели.

 

Прокуратурата в Стара Загора пуска чадър над безчинствата на униформените

На фона на това документирано дивашко поведение на подчинените му новоназначеният ръководител на ОДМВР – Стара Загора, Лазар Христов мълчи подозрително. Неясно по какви професионални критерии този възпитаник на Академията на МВР от обикновен оперативен работник в ГДБОП бива назначен на толкова висок пост. Извън съмнение е, че му липсва потенциал да ръководи толкова голяма и натоварена дирекция – това се видя още от случая „Дебора“. Кошмарът с нарязаната с макетно ножче сервитьорка е още един пример за липсата на професионализъм от страна на ОДМВР – Стара Загора, и нейното висше ръководство.

 

След срама от пускането на касапина Георги Георгиев без мярка за неотклонение, комисар Христов и неговият сив кардинал в дирекцията – Асен Йорданов, решават да „наредят“ охранителя побойник. Правейки уговорка с неговия адвокат биячът да се яви доброволно в дирекцията, по заръка на Йорданов на входа на града е сложен пост, който арестува Георгиев. В медиите се пуска „дийп фейк“, че Георгиев е задържан като беглец, което се оказа лъжа.

 

Полицаи в Стара Загора, пожелали анонимност споделят, че именно Асен Йорданов е силният човек в областната дирекция, а Христов е безгласна буква.

 

Също като шефа си, Асен Йорданов е бивш кадър на ГДБОП. Ченгето обаче има лоша слава в града като човек, заиграващ се с нечисти схеми. Преди години Асен Йорданов бе заснет как заедно със сина си бият беззащитен човек в популярната в града дискотека „ЕГО“, след което биват позорно изхвърлени от охраната на заведението.

 

Злопаметният Йорданов не чака много, за да отмъсти на охранителите. С наркомани-кошаревци предвождани от доносника Иван Танев – Принцесата, Асен Йорданов и дясната му ръка Иван Домусчиев, скалъпват обвинение срещу двама братя – шефове на охранителната фирма и неговите подчинени.

 

Всички обвиняеми лежат с месеци в ареста, докато делото влезе в съда. Там обаче истината излиза наяве – всички наркозависими свидетели се отричат от показанията си по делото и познанството си с шефовете на охранителната фирма и техните подчинени. До един свидетелите заявяват, че са били зверски бити от Йорданов и подчинените му. Двама дори дават точно описание на най-дейните биячи с пагони. Местната прокуратура в лицето на районния прокурор Косева обаче отказва да образува дело и преписка с №7735/2022 г. отива в коша за боклук.

 

Бивш служител на МВР – Стара Загора признава, че е напуснал служба след близо 20 години стаж именно заради повишаването на Асен Йорданов. По думите му по времето на Йорданов изпълнението на поръчки и рекетирането е достигнало нечувани върхове.

 

По негова заръка подчинените му пускат чадър над бивши колеги, които търгуват с трева и тютюн и мачкат всеки, който дръзне да им се опълчи. Нарочените от Асен Йорданов за врагове били държани в ареста с месеци, докато не клекнат да сключат споразумение. Прокуратурата била активен участник в дерибейства, като обвинители като Косева прикривали всякакви правонарушения в услуга на полицаите. Това, да бъде убит човек, било единствено въпрос на време, както се случи на 30 декември със смъртта на Пламен Пенев.

Източник: Уикенд, crimesbg.com