Прокуратурата направи жестоки разкрития за инцидента с камиона, който уби 19-годишно момиче, врязвайки се в автобусна спирка в София по-рано днес. Инцидентът се случи на бул. „Гоце Делчев“.

От там посочват, че има както свидетели на инцидента, така и записи от видеокамери.
Зам.-градският прокурор Ивайло Илиев разкри, че водачът на камиона, превозващ минерална вода, не е спрял на пешеходната и е блъснал момиче, което след това е влачил в продължение на 20 метра. Накрая е катастрофирал в спирката. Като по чудо няма и други пострадали.

За момента не са открити следи от спирачен път, но предстои да бъдат изготвени редица експертизи. Ще бъдат иззети и записите от видеокамерите на мястото на инцидента.
Въпреки огромния шок, свидетели на инцидента вече са дали показания. Предполага се, че скоростта, с която се е движил шофьорът, е била твърде висока.

Свидетелка разкрива, че момичето пресичало на пешеходна, когато било пометено от камиона. В резултат на удара, шофьорът изгубил управление над автомобила и минал през нея. Шофьорът също е в шок от случилото се.

След инцидента той е бил настанен в „Пирогов“, откъдето разкриват, че все още е дезориентиран, вероятно в резултат на полученото комоцио. Тестовете му за алкохол и наркотици са отрицателни. Той е с лека травма на главата, но животът му е извън опасност.
Източник: blitz.bg

Прокуратурата с жестоки разкрития за шофьора на камиона, който уби 19-годишно момиче на спирка в София