Частен съдебен изпълнител от София продава на търг самолет, собственост на фирма на бизнесмена Васил Божков, за 28 739 600 лева без ДДС.  С ДДС обаче цената скача до 30 млн. лева. Обявата е с днешна дата и е публикувана на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Луксозната машина беше купена за 45 млн. долара и показана за първи път през 2020 г.

Публичната продан е насрочена за 9:00 часа на 13 февруари, в определено за целта място в сградата на Софийския районен съд.

В обявлението е отбелязано, че върху въздухоплавателното средство има вписани три залога и пет запора - на различни основания. Самолетът се съхранява в оторизиран сервиз, съгласно всички международни стандарти. 

Купувачът трябва да направи разходи в размер на 970 000 евро, за да въведе машината в експлоатационен режим -  за прегледи, повторен монтаж на двигателя, инженеринг от страна на притежателя на сертификата и за съставяне на констативни протоколи по цялата тази процедура, която ще отнеме поне 3 месеца след покупката.

Всички, които ще участват в наддаването, трябва да внесат предварително 10% от обявената цена на самолета. Оглед на самолета може да бъде направен от 12 януари до 12 февруари т.г.

Продават частния самолет на Божков за 30 млн. лева

Подробности по спецификацията на самолета сочат, че "BOMBARDIER GLOBAL 5000 GFVD" е регистрирана у нас на 11 юни 2020 г. и бъдещият ѝ нов собственик може да се радва на редица екстри. Самолетът е проектиран специално за Божков, за да може вътре да провежда бизнес срещи. Но това не е само офис на крила, защото има и луксозна спалня, салонът е приспособен за забавление, има и разкошна кабина за релакс и спа.

Високата технология КА-БАНД позволява на пътниците да разполагат с интернет по всяко време, осигурява видеоконферентна връзка и стрийминг. Освен това пътникът има и постоянен достъп до личните си вещи от багажното отделение през целия полет.

Този тип самолет притежава и други изключителни качества - може да излети и да се приземи и на най-късите писти, доброто сцепление на колесниците пък позволява машината да се приземи и върху мокър асфалт и най-лоши метеорологични условия. На борда могат да се качат 18 човека, включително с екипажа.

Вижте как изглежда отвътре един "BOMBARDIER GLOBAL 5000 GFVD" >>

Източник: dir.bg